MAC Budapest

Women's Hockey Team

A papírforma igazolódott a finnek elleni találkozón

g15_hun_fin20230410_mz_005
HUN 0:5 FIN | Az "A" csoportos világbajnokság harmadik mérkőzésén az Olimpiát is megjárt Finnországgal találkoztunk. Ellenfelünknek jóval nagyobb rutinja keletkezett az elmúlt évek során a top divízióban, valamint a felsőház oszlopos tagjaként az idei évet kivéve.

Magyarország kapujában, mint az eddigi összes mérkőzésen Németh Anikó kezdett. Az előző találkozón megsérült Mayer Fruzsina szerencsére tudott öltözni a mérkőzésre, de a melegítés után kiderült, hogy nem fog tudni játszani. Szamosfalvi Petrát egy meccsre eltiltották a Svédország elleni találkozó záró felvonásában történt szabálytalan ütközés miatt. A finnek második számú hálóőrüket állították kapuba, Ahola Sanni-t.

I. Harmad

Ellenfelünk erősen kezdte a találkozót, a kezdő bedobást követően jónéhányszor megkínálták kapusunkat, Németh Anikót, aki jól állta a sarat, nem engedett a nyomásnak. Nagyon beszorítottak minket a finnek, aminek meg is lett az eredménye, Laitinen 11:26-kor talált be kapunkba a remek takarásnak köszönhetően (0:1). Nylund is megpróbálkozott a gólszerzéssel alig egy perccel később, de Németh Anikó magabiztosan hárított. A harmad vége előtt 5:55-el egy belőtt korong Tóth Enikőn változtatott irányt, kapusunknak résen kellett lennie, hogy ne szülessen újabb finn gól. Garát-Gasparics Fanni kétperces, igen vitatható kiállítást kapott testre ütésért 18:22-kor. Áthúzódó büntetés lesz, hiszen ellenfelünk nem tudott gólt szerezni a záró dudaszóig, a dominanciájukat azonban jól mutatja a 3:11-es kapurálövési mutató.

II. Harmad

Mieink kivédekezték az emberhátrányt, ami az előző harmadból húzódott át. Alig egy perccel később újad finn emberelőny következhetett, Taylor Bakert tették kényszerpihenőre fogás gyanúja miatt. Ellenfelünk nem fecsérelte az időt, negyven másodperc után egy falpasszból Hiirikoski lőtt kapura, ami a nagy zűrzavarban megtalálta az útját az alapvonal mögé (0:2). Ezt követően meglehetősen jó momentumaink voltak, Jókai-Szilágyi Kinga is veszélyesen lőtt a finn kapura. Metzler Regina is elengedett egy lapos lövést, mondhatni elkezdődött az oda-vissza hoki. Nieminen tudott belépni a koronggal Németh kapuja elé, és veszélyes lövést leadni, azonban nem sikerült növelni az előnyt. Lindstedt 30:02-kor kapott kisbüntetést, első emberelőnyünk következhetett. Hihetetlen kalamajka alakult ki a finn kapu előtt, megannyi kapurálövés volt, de nem sikerült bejuttatni a korongot a kapuba. Sarah Knee kékvonalon húzogatásából Nieminen tudott elmenni szólóban a magyar kapu felé emberhátrányban, de Németh Anikó megmutatta neki, hogy nem olyan egyszerű feladat a gólszerzés. Az emberelőnyt sajnos nem sikerült kihasználni. Garát-Gasparics Fanni újra kényszerpihenőt kapott, két perc gáncsolásért. Majdnem sikerült kivédekezni a hátrányt, de az utolsó pillanatban lemaradtak védőink, a finn Nylund előbb ért a koronghoz, és betuszkolta azt a kapuba (0:3). Alig hat másodperc telt el, ellenfelünk emberfölényben tudott ellépni, Vesa négyre emelte a különbséget (0:4). Kreisz Emma és Seregély Míra előtt is hatalmas lehetőség adódott, de nem ment át a finn kapuson. Sundelin hatalmasat lőtt a hosszú felsőbe, de Németh Anikó magabiztosan fogta. 

III. Harmad

Rögtön a harmad derekán Taylor Baker volt veszélyes a finn kapura, majd kontrából a mi kapunkra is érkezett lövés. Németh Bernadettet lökték palánkra, befújták a kiállítást, a játékos le is ült a büntetőpadra, azonban mégsem kapott senki kiállítást… Garát-Gasparics előtt adódott nagy lehetőség, szólóban ment a finn kapura, de ez is kimaradt. Egy újabb vitatható szituáció miatt csapatunk újra hátrányba került, Hayley Williams kapott két percet gáncsolásért. Veszélyeztettek bőven a finnek, de nem jutottak gólig, Németh Anikó remekül állta a sarat. A záró felvonás közepén ismét Révész Zsuzsanna vette át Németh Anikó helyét. Egy megindulást követően Seregély próbált Garát-Gasparicsnak passzolni a kapu előtt. A meccs vége előtt 13,6 másodperccel Savolainen távoli bombája akadt be a hosszú felsőbe, így Révész Zsuzsanna sem úszta meg kapott gól nélkül a találkozót (0:5).

Végeredmény: HUN 0:5 FIN

A mérkőzés magyar legjobbja: Seregély Míra

A mieink holnap magyar idő szerint 17:00-kor Németország együttesével találkoznak. A mérkőzést az M4 Sport csatornáján lehet élőben megtekinteni.

Gólösszefoglaló

Tedd közzé ezt a bejegyzést