MAC Budapest

Women's Hockey Team

A svédek átgázoltak rajtunk

Képernyőfotó 2023-04-08 - 19.21.29
SWE 6:2 HUN | Ellenfelünk tudta az igazi arcát mutatni a VB második mérkőzésén. Bár mieink keményen harcoltak a meccsben maradásért, és még 2:0-ról is tudtak egalizálni, a svédek mégis elhúztak.

Az első játékrész derekán bekezdtek a svédek mondhatni rendesen. Mindössze három perc elteltével Ljungblom talált be Németh Anikó kapujába (1:0), majd 6:13-kor újra ő tudott eredményes lenni (2:0). Bő egy perc elteltével Seregély Míra talált be egy kipattanót követően Gasparics Fanni átadásából (2:1). A svéd Blog kiállítását követően Dabasi Réka tudott egalizálni Mayer Fruzsina és Kiss-Simon Átadásából (2:2). Az igazi gólzáporos első harmadot a svédek folytatták jobban, emberelőnyben Ljungblom újra betalált, így bő 13 perc alatt mesterhármast jegyzett (3:2). Andersson belőtt korongja is utat talált magának a kapuba egyenlő létszám mellett, Németh Anikó nem sokat látott a korongból az előtte kialakult forgalom miatt (4:2). A harmad vége előtt emberelőnybe kerültünk, de sajnos nem tudtunk élni az adódott lehetőséggel. Mayer Fruzsina bicegve ment le a jégről, a mai játékot nem is folytathatta tovább.

A második játékrészt is jobban kezdték a svédek. Bár újra emberelőnybe kerültünk, ezzel a lehetőséggel sem sikerült sáfárkodni, azonban 24:44-kor Ljungblom újra betalált (5:2). Ekkor Németh Anikót a stáb lecserélte Révész Zsuzsannára, a DEAC hálóőrére. 28:01-kor újabb svéd kiállítás következett, Jókai-Szilágyi Kingát tette palánkra Wikner-Zienkiewicz, amiért 2 perces kisbüntetést kapott. Sajnos ez az előny is kimaradt részünkről. 31:50-kor a svéd Blom-nál szakadt el a cérna, palánkrálökésért pihenhetett két percet, de sajnos ez is csak egy két perc maradt. 

Taylor Baker, a mieink hátvéde 44:57-kor magas bottal való játékért kapott kétperces kiállítást, akit a már négygólos Ljungblom követett akadályozásért, mindössze fél perccel később. Sarah Knee előtt bődületes helyzet alakult ki, hogy közelebb kerüljünk a svédekhez, de nem tudta azt értékesíteni. Odnoga Lotti 51:04-kor kényszerült gáncsolás miatt pihenőre menni, amely előnyt ellenfelünk 50 másodperc alatt Swensson révén ki is használt (6:2). Hjalmarsson Horváth Imolát taglózta le, két percért cserében. A svéd kapus, Grahn minden próbálkozásunkat hárítani tudta, így egy újabb kihasználatlan emberelőnyt lehetett elkönyvelni a statisztikába. A svédek a harmad végén is agresszívan letámadtak minket, mindenhonnan bombázták a magyar kaput. A továbbiakban gól már nem esett a mérkőzésen.

 

Végeredmény: SWE 6:2 HUN

Mérkőzés magyar legjobbja: Garát-Gasparics Fanni

Csapatunknak holnap szünnap következik, legközelebb hétfőn 17:00-kor találkoznak Finnország delegációjával, amit élőben az M4 Sport csatornáján lehet majd megtekinteni.

Gólok

Tedd közzé ezt a bejegyzést