MAC Budapest

Women's Hockey Team

Az otthoni edzések mellett leginkább a családomnak próbálok segíteni

IMG_3021

A következő kis cikkünk nem másról, mint Németh Anikóról, EWHL csapatunk kapusáról szól, akit a jelen helyzetben otthon töltött időről kérdeztünk. Nehéz napok ezek a lányoknak, hiszen az elmaradt „A” csoportos világbajnokság mellett a csapattársaikkal sem tudnak együtt edzeni, valamint gyakorlatilag otthonukban kell megoldani, hogy szinten tudják tartani magukat a következő szezon felkészülési szakaszáig.

 

Első kérdésünk kapusunktól az volt, hogy mi egy napi rutinja a karanténban?

 

Én inkább egy olyan típusú ember vagyok, aki nem szeret túl korán kelni, de nem is szeret túl sokáig aludni, ezért általában 8:30-kor szól az ébresztő, ha már tovább alszom, úgy érzem, hogy az egész délelőtt már oda lett a napból. A reggeli kávé után, olyan 9:30 körül szoktam elkezdeni a napi edzés programot, amit a klub csapattól és a válogatottól is folyamatosan kapunk. Körülbelül 11 óráig edzek, utána pedig az ebédet készítem el. Általában kora délután járok vásárolni, amikor még nincsenek sokan a boltokban, persze ezt sem minden nap. Mostanában sokat szoktam biciklizni járni, szinte majdnem minden nap 15-20 km-t tekerek. Ha éppen nem biciklizni megyek, akkor a görkorit választom.

 

Ha éppen nem edzel, vagy főzöl, akkor mit szoktál csinálni szabadidődben?

 

Most a családdal egy nagyobb kertprojektbe kezdtünk, erre eddig nem nagyon volt idő, leginkább semennyi, kivágtuk a túl nőtt fákat, a maradék fákról levágtuk a fölösleges ágakat. Jelenleg ott tartunk, hogy fel fogjuk ásni az egész kertet, új füvet vetünk, új növényeket szeretnénk ültetni és persze tervben van egy kisebb medence beszerzése is.

 

Hogy érint téged ez a jelenlegi helyzet?

 

Rosszul, még sosem voltam ilyen helyzetben. Rossz, hogy nem tudok a csapattal lenni, nagyon rossz volt, hogy nem tudtunk elutazni Kanadába az A csoportos világbajnokságra, ami az egész csapat álma volt. Viszont most ezzel a helyzettel kell megbirkózni, így igyekszem a család válláról levenni a terhet, Bernivel felváltva járunk el bevásárolni, és segítünk nekik amiben csak tudunk. Nagymamánk nem rég töltötte a 90. életévét, ezért rá különösen oda kell figyelnünk. Nagyon remélem, hogy hamar vége lesz ennek a jelenlegi helyzetnek, és minden visszaáll a rendes kerékvágásba.

 

Nagyon szépen köszönjük a válaszokat Németh Anikónak, és kitartást kívánunk neki, valamint a család minden tagjának, illetve innen is kívánunk a nagymamának nagyon boldog születésnapot, és még további sok szép évet!

giresun mutlu son

Tedd közzé ezt a bejegyzést