MAC Budapest

Women's Hockey Team

BREAKING! – Megvan az EWHL csapat új vezetőedzője!

kisa

Fodor Zoltán távozásának bejelentése után azonnal útjára indult a keresés, a megfelelő személy megtalálására, az EWHL csapat élére. Szerencsére nem kellett túl sokáig keresgélni, Kis András kézenfekvő választásnak bizonyult minden szempontból.

 

Marton Tibor, a MAC Budapest általános igazgatója elmondta: „Büszkén jelenthetjük be, hogy EWHL csapatunk következő vezetőedzője Kis András lesz.”

 

András nagyon sok szállal kötődik az egyesületünkhöz. Az ő személyében egy olyan edzőt sikerült a csapat élére igazolnunk, akit nem kell megismernünk, tisztában vagyunk a képességeivel, ő pedig pontosan tudja mik az egyesületünk értékei, mi az, amit mi képviselünk. A női szakágban való munkálkodás sem ismeretlen számára, hiszen a múltban vezette már a női csapatunkat, valamint sok évet töltött a korosztályos, valamint a felnőtt női válogatottak mellett. Hogy csak egyet említsek, tagja volt Pat Cortina stábjának és így részese volt az „A” csoportba jutásnak is!

 

Még mielőtt tovább mennénk, a MAC felnőtt csapatának tegnapi bejegyzésében olvashattuk, hogy Marton Tibor szerepet fog vállalni a MAC HKB Újbuda Erste Ligában induló csapatában is. Kíváncsiak voltunk, hogy ez mennyiben fogja érinteni a női csapatokkal való munkásságát?

 

A női feladatokat nem befolyásolja, tavaly kialakítottunk egy rendszert, melyben kiválóan dolgozó kollégákat vontunk be. Ezen a rendszeren nem kell változtatnunk, illetve az utánpótlás akadémiánál is ugyanúgy ellátom a feladatomat a továbbiakban.

 

Természetesen mi is kérdeztünk az új vezetőedzőtől, az első kérdésünkre, amiben arra voltunk kíváncsiak, hogy mikor kezdődött a közös munka a MAC Budapest egyesületével a következőt válaszolta:

 

Már nagyon régen dolgozom ebben az egyesületben. Pontosan nem is tudnám megmondani, talán 2003-2004 környékére tenném.

 

Sokat dolgoztál a női válogatottakkal… Mesélnél erről nekünk?

 

A 2007/2008-as szezonban voltam először a női válogatott vezetőedzője. 2015 óta az U18-as női válogatott másodedzője voltam, valamint tavaly óta a felnőtt és az U18 válogatott videóedzőjeként dolgozom.

 

Mik a tervek a szezonra nézve az EWHL csapattal?

 

A lehető legjobb eredményt szeretnénk elérni mindentéren. Első körben szeretnénk mindkét osztrák sorozatban a Final Fourba bejutni, de emellett szeretném, ha a válogatottba is minél több játékosunk tudná biztosítani a helyét. Folyamatos fejlődést szeretnék, a szezon végére pedig mindenkitől csúcsformát!

 

Miért döntöttél úgy, hogy elvállalod ezt a munkát, szerepkört?

 

Már néhány éve érlelődött bennem a gondolat, hogy főállásban legyek edző. Ez most egy olyan ajánlat volt, ami miatt úgy éreztem, hogy érdemes lehet váltani. Régóta vagyok a női hokiban, van benne potenciál és ha ezt még a MAC légkörében lehet csinálni profi körülmények között…!? – Ezúton is köszönöm a megkeresést! Megtiszteltetés lesz ennek a csapatnak az edzőjének lenni!

 

Mit tudsz a stábról, a leendő kollégákról?

 

A stáb rajtam kívül marad a tavalyi. Mindenkit ismerek, mindenkivel dolgoztam már együtt, így azt gondolom, nem lesz semmi akadálya a sikeres együttműködésnek.

 

A lányok zömével már dolgoztál együtt, vagy a klubcsapatban, vagy a válogatottban. Hogy látod, fog menni a közös munka?

 

Valamilyen szinten voltam már mindenkinek az edzője, van olyan is, akinek már kiskorában is pár évig. Én mindent meg fogok tenni, hogy minél jobb legyen a kémia mind a játékosok, mind a játékosok és a stáb között. Szeretném, ha „MAC családias”, jókedvű, de emellett elkötelezett, céltudatos csapat lennénk. Ha jól tudom tavaly jó volt a hangulat, az eredmény is kiváló volt. Örülnék, ha ezt csak fokozni tudnánk.

 

Mi a terv a csapat kialakításában, lesznek változások?

 

Terveink szerint marad a tavalyi csapat. Egy nyerő csapaton nem kell, illetve nem szabad változtatni. A légiósok személyében lehetnek változások, a tárgyalások még folyamatban vannak.

 

Új vezetőedzőnknek kívánunk nagyon sok sikert az EWHL csapatunk élén és nagyon sikeres, eredményes szezont kívánunk!

erzurum mutlu son

Tedd közzé ezt a bejegyzést