MAC Budapest

Women's Hockey Team

DEBL: Graz Devils – MAC Marilyn 5:4 hu.

45428202_2242860402454825_733673022241636352_o

Kalandos idegenbeli túráról hoznak el egy pontot a Marilynes lányok.

Egy forgalmi ellenőrzés hátráltatta a csapatbuszt a mérkőzés előtt, így minimális bemelegítést követően némi csúszással kezdődött a mérkőzés a Graz otthonában.

Ennek ellenére az első perctől folyamatos oda-vissza játék folyt, majd mikor a kapura is egyre veszélyesebbek tudtak lenni a magyar lányok, egy remek csere végén Tolnai Lili szerzett vezetést a MAC-nak. Öt perccel később viszont a házigazda egyenlíteni tudott egy remek összjáték révén. Ez szerencsére nem vette vissza a Marilynes lányok lendületét és még a szünet előtt vissza tudták szerezni a vezetést, Véghelyi Dóri korongját értékesítette Csiszér Timi.

A második játékrészre némileg fordult a kocka, határozottan többet veszélyeztetett a házigazda. Végül egy emberelőnyös találattal ismét egalizálni tudott, míg a másik oldalon két emberfór is kimaradt a középső 20 percben.

Cserébe a harmadik harmad elején egyenlő létszámnál Dettrich Szilvi betalált, így ismét nálunk volt az előny. A rendes játékidő végéhez közeledve viszont felszívta magát a hazai csapat és egy időkérést követően alig több, mint egy perc alatt fordítani is tudott. Szerencsére erre is tudtak még válaszolni a lányok, egy újabb Csiszér-Véghelyi összjátéknál ezúttal utóbbi értékesítette a 79-esünk kipattanóját két perccel a rendes játékidő vége előtt.

A dudaszó pillanatában Graz csapatának egyik alapjátékosa szedett össze egy kiállítást és mivel az eredmény addig nem változott, a hosszabbítás létszámfölényben kezdhette csapatunk. Rögtön nyomás alá is került a hazai kapu, de sajnos nem tartott sokáig az emberelőny, ellenünk is ítéltek egy kisbüntetést, így három a három ellen folytatódott a játék. Ebből viszont már az ellenfél jött ki jobban, a már akkor egy gólnál és egy gólpassznál járó Svhröflnek sikerült korongot szerezni a semleges harmadban és egy gyors szóló végén megszerezte a győztes gólt csapatának.

Edzői értékelés Inglis Márton: “A meccs előtt kértem a lányokat, hogy ne foglalkozzunk a rossz körülményekkel és arra koncentráljunk, amit irányítani tudunk. Ez működött is, mivel az első két harmadban irányítani tudtuk a játékot és folyamatosan alakítottunk ki helyzeteket. Sajnos ennek ellenére az ellenfél rendre kihasználta a nagy egyéni hibáinkat és visszajött a meccsbe. A hosszabbításban kaptunk egy emberelőnyt, de ahelyett hogy kihasználtuk volna, mi is elkövettünk egy szabálytalanságot és 3-3 ellen az ellenfél megszerezte a győzelmet.”

Amellett, hogy csapatunk természetesen csalódott, hogy csak egy pontot tud hazavinni a túráról, nagyon hálás mindazoknak, akik ilyen messzire is elkísérték a csapatot és dobokkal, dudával végig szurkolva buzdították a lányokat!

Tedd közzé ezt a bejegyzést