MAC Budapest

Women's Hockey Team

DEBL: MAC-Marilyn – FTC 2:3

46489472_194700158078953_1847503108909826048_n
Pénteken a DEBL bajnokság keretein belül a Fradit fogadta csapatunk a Kisstadionban. 20:25-kor kezdetét vette a várva várt mérkőzés. Mindkét csapat tudta, hogy számára ez egy fontos meccs lesz, amit mindenképp szeretne megnyerni. Jó iramban kezdődött meg az első játékrész, ahol a 10. játékperc után egy kapu előtti kavarodásból Velcek Milica szerezte meg a vezetést. A játékképe nagyon kiegyenlített volt, mindkét csapat sok helyzetet tudott kialakítani, de további gólt szerezni ebben a játékrészben már egyik fél sem tudott. Sok volt az oda-vissza kontra, illetve több letámadása is volt lányoknak. Az első harmad után egyértelmű volt a cél, tartanunk kell magunkat, az eddigi játékunkhoz és újabb találatot kell szereznünk. 

A Ferencvárosiak igyekeztek megnehezíteni a dolgunkat, ám a 24. percen Csiszer Sarolt passzából Kordisz Ildi góljával 2 gólosra növeltük előnyünk. A harmad vége előtt azonban pár perccel, az FTC csapata a legjobbkor szépített Marsl Alexandra révén, így azt a játékrészt 2:1-es állással zárhattuk. A hirtelen kapott gól kicsit megzavarta csapatunkat, hiába volt nálunk a vezetés, tudtuk, hogy az egy gólos különbség még semmit sem jelent.
Az utolsó játékrészben az FTC csapata hatalmas nyomást gyakorolt ránk, amit egy ideig szépen tudtunk hárítani, sőt viszonozni is. Több helyzetünk is volt, de sajnos a pontot érő befejezés elmaradt. A 49. percben Losonci Zsófi góljával szépíteni tudott ellenfelünk, majd kicsivel több, mint egy percre rá Söléd Orsolya volt eredményes. Két perc leforgása alatt két gólt kapott csapatunk, amire nem voltunk felkészülve. A lányok egészen a meccs végéig keményen hajtottak, de sajnos ebből a mélypontból ilyen kevés idő alatt már nem sikerült felállniuk, így a mérkőzés végeredménye 2:3 lett a Ferencváros javára.
Inglis Márton vezetőedző értékelése:  A szezon eddigi talán legjobb meccse volt. A két csapat végig 100%-ot adott, emellett végig a fair play szellemében játszott. Az első két harmadot nagyjából uralni tudtuk, majd a 3. játékrészt odaadtuk a Fradinak, így vesztesként kellett levonulnunk a pályáról.

Tedd közzé ezt a bejegyzést