MAC Budapest

Women's Hockey Team

DEBL: MAC-Marilyn – SPG Caps Flyers/Highlanders 2:1

46459333_2268437079897157_7275407053026230272_o

A pénteki FTC elleni meccs után a lányoknak szombaton kellett bizonyítania a Flyers csapatával szemben. A vendégek meglehetősen kevesen, mindössze 8+1 játékossal érkeztek a mérkőzésre. Hiába volt a nagy létszám előny, sajnos a végeredményen ez nem mutatkozott meg. Az első harmad 34. másodpercében egy sikeres korong elhozatal után a csapatkapitányunk, Dettrich Szilvi szerezte meg a gyors vezetést, Hegyi Márta és Kordisz Ildikó átadásából. Nem kellett sokat várni és jött is a bécsiek válasza, egy emberelőnyös szituációt kihasználva, így a harmadik percben 1:1-es állást mutatott az eredményjelző. Ugyan több volt a kapura lövésünk ebben a játékrészben, mint ellenfelünknek, a vezetést nem sikerült visszaszerezni.

A második harmadot, az elsőhöz hasonlóan nagyon jól kezdtük, így a 21. percben már nálunk volt a vezetés. Csiszér Timi passzából Gondos Tamara talált a kapuba. Ezzel a találattal egy kis időre megzavartuk a Flyers játékosait, de hamar összekapták magukat és kemény ellentámadásokba kezdtek. Több kapura lövés volt mindkét oldalon, ezúttal az ellenfelünk próbálkozott többet összességében, de gól már nem született.

A harmadik harmadban szerettük volna növelni előnyünket, a Flyers pedig természetesen azon volt, hogy egyenlítsen. Az igyekezet végül igazán parázs hangulathoz vezetett, így a meccs vége felé a kiállítások kaptak nagyobb szerepet, de a kapusok mindkét oldalon tartották csapatukat létszám különbségnél is. Így végül 2:1-es végeredménnyel sikerült itthon tartanunk a 3 pontot.

Lőrincz Andrej másodedző értékelése a meccsről: „A mai meccsen tisztán lehetett látni, hogy nehezen viselték a lányok az előző napi vereséget, ki voltak fáradva, hiányoztak az erős befejezések és a lövések sem voltak az igaziak. Annak ellenére, hogy rendetlenség volt a fejekben és nem hoztuk ki magunkból a maximumot örülök, mert nyerni tudtunk. A második harmad elején biztató volt a játékunk, sikerült uralnunk a pályát, de sajnos ez nem tartott sokáig és ismét beszorultunk a védekező harmadunkba. Úgy gondolom jó alkalom volt ez a mérkőzés arra, hogy felszínre kerüljenek a hibáink, amit a következő mérkőzésre szeretnénk kijavítani. A mérkőzés előtt lebetegedett egy játékosunk, így borultak a sorok, ami okozott egy kisebb fennakadást, de ezekre a problémákra muszáj gyorsan reagálnunk, ez nem lehet kifogás semmire. A jövőben azon leszünk, hogy hajtsanak a lányok és a maximumot kihozva belőlük a legjobb formájukat tudják hozni.”

Tedd közzé ezt a bejegyzést