MAC Budapest

Women's Hockey Team

DEBL: SPG Kitzbühel/Kufstein – MAC-Marilyn 2:1

DSC_2642_2

Szoros mérkőzésen, fokozatosan javuló játékkal szerzett egy pontot csapatunk Kitzbühelben. A kétnapos osztrák túra második állomásán 12 órával a szombati mérkőzés végét és több, mint 200 kilométernyi utazást követően kellett ismét jégre lépni.

A kevés pihenés és az utazás közben felmerült nehézségek némileg rányomták bélyegüket az első harmad játékára. Kiztbühel és Kufstein közös csapata határozott akciókkal és majd’ háromszor több kapura lövéssel dominálta az első húsz percet. Az ellenfél egyik rutinos játékosa egy kiugrás során már a 7. percben vezetést szerzett, az állás pedig a szünetig nem is változott.

Utóbbi állítás tulajdonképpen az 55. percig is érvényes, de ne szaladjunk ennyire előre. A második játékrész már teljesen kiegyenlített játékot hozott, helyzetek mindkét oldalon adódtak szép számmal, de gól nem született. Még annak ellenére sem, hogy a házigazdák gólszerzője jegyezte a meccs első kiállítását is, így emberelőnyben támadhattak a Marilynes lányok.

Az utolsó húsz percben még két létszámfölényes lehetőségük volt a lányoknak, mégsem ezek révén, hanem öt az öt elleni szituációban tört meg a jég. Öt perccel a meccs vége előtt Dettrich Szilvi egyenlített. A folytatásban tovább nyomott az ellenfél és végül ebben a harmadban is többször juttatta a korongot a kapura, de a lányok mindent beleadva hosszabbításra tudták menteni a meccset.

A ráadásban mindkét csapat előtt adódott több lehetőség a mérkőzés eldöntésére, de ezúttal is bebizonyosodott, hogy ami az egyik oldalon kimarad, az a másikon bemegy. A 63. percben osztrák csapat játékosainak sikerült egy kettő az egy elleni helyzetet értékesíteni és otthon tartani két pontot a háromból.

Kitzbühel/Kufstein – MAC Marilyn 2-1 hu. (1-0, 0-0, 0-1, 1-0)

Szakmai értékelés

Inglis Márton (vezetőedző): „Amikor elindultunk a túrára az volt a célunk, hogy a 6 pontból 4-et jó lenne megszerezni. Ez sikerült így elégedettek lehetünk a teljesítményünkkel. A lányokban sem lehet nagy hiányérzet, hiszen mindent megtettek, ami az erejükből telt. A meccs hosszabbításában Velcek Milica egyedül vihette a kapusra a korongot, de sajnos ez kimaradt, majd pár kipattanó is az üresen tátongó kapu mellé ment, viszont egy hosszabb cserénk végén az ellenfél kiugró játékosát nem tudtuk utolérni és ők érvényesítették is a ráadásban adódó első helyzetüket.”

Tedd közzé ezt a bejegyzést