MAC Budapest

Women's Hockey Team

Egy győzelem, egy vereség az A csoportra készülő női válogatott mérlege

4_9829

Az A csoportos világbajnokságra készülő női válogatottunk szerdán utazott Koppenhágába, ahol pénteken és szombaton játszott egy-egy felkészülési mérkőzést az ugyancsak A csoportos dán válogatott ellen.

 

Az első mérkőzés meglehetősen szorosra sikerült, hiszen a hosszabbításban sem tudtak döntésre jutni a felek, büntetőlövésekre került sor. Az első játékrészben nem esett találat, a második felvonás legvégén kerültek a magyarok emberelőnyös helyzetbe, ahol Odnoga Lotti átadásából Huszák Alexandra szerezte meg a magyarok, és a mérkőzés első találatát. A harmadik játékrész már gólgazdagabb volt, a dánok a harmad derekán tudtak egalizálni, de két perccel a dudaszó előtt Huszák újabb gólt szerzett egy dán védelmi hibát követően. A hazaiak ennek ellenére nem adták fel, a kapust is levitték, sikerült is egyenlíteni, így jöhetett a ráadás. Több veszélyes helyzet is kialakult mindkét oldalon, de egyik félnek sem sikerült eldönteni a mérkőzést. A büntetőlövésekben a mieink bizonyultak erősebbnek, Dabasi Réka, Németh Bernadett és Gasparics Fanni is tudta értékesíteni a rávezetést. Dánia – Magyarország 3:2 (B.U.). A mérkőzés gólösszefoglalója lejjebb megtekinthető.

 

A felkészülés második mérkőzése még annyi találatot sem hozott, mint az első. Bár ellenfelünk kezdett élesebben, egy kapu előtti kavarodásban a felnőtt női válogatottban először bemutatkozó Metzler Regina tudott találatot szerezni, ezzel megszerezve a vezetést. Sajnos ez nem tartott sokáig, a dánok egy percen belül egalizálni tudtak. A második játékrész felénél ellenfelünknek sikerült átvenni a vezetést, Jakobsen távoli lövésébe Glud tette bele az ütőjét. Bár a mieink ekkor egy magasabb fokozatra kapcsoltak, és több alkalommal is játszhattak fórban, nem sikerült bevinni az egyenlítő találatot. Az utolsó 40 másodpercre Lisa Haley még Németh Anikót is lehozta a pályáról, de a dán kapust már ez után sem sikerült mattolni. Magyarország – Dánia 1:2.

 

 

 

A keret

Németh Anikó GK MAC Budapest
Szabó Fruzsina GK MAC Budapest
Tóth Zsófia GK KMH Budapest
Grkovic Jelena D KMH Budapest
Németh Bernadett D MAC Budapest
Odnoga Lotti D Dartmouth College (USA) – MAC Budapest
Pártos Réka D MAC Budapest
Szamosfalvi Petra D KMH Budapest
Tóth Enikő D KMH Budapest
Dabasi Réka F KMH Budapest
Gasparics Fanni F MAC Budapest
Gowie Alexandra F MAC Budapest
Horváth Imola F MAC Budapest
Huszák Alexandra F KMH Budapest
Jókai-Szilágyi Kinga F Vienna Sabres (AUT)
Jókai-Szilágyi Zsófia F Lulea HF (SWE)
Kiss Andrea F MAC Budapest
Metzler Regina F Vasas SC
Pázmándi Zsófia F MAC Budapest
Pintér Hanna F SDE Stockholm (SWE)
Pintér Lili F SDE Stockholm (SWE)
Rónai Alexandra F MAC Budapest
Somogyi Vivien F KMH Budapest

Çanakkale escort

Tedd közzé ezt a bejegyzést