MAC Budapest

Women's Hockey Team

EWHL: KMH BUDAPEST – BUDAPEST U25 SELECT 11:3

42761230_2357643140919113_2994832063586107392_o

2018. szeptember 30-án vasárnap, 13:20-kor kezdetét vette az első magyar EWHL párbaj a Tüskecsarnokban.

A hazai padon a már több éve a bajnokságban játszó KMH, míg a vendég padon az idén újonnan – az FTC-Telekom és a MAC-Marilyn csapatából közösen – alakult U25 Select foglalt helyet.

Az első harmadban gyorsan felpörögtek az események, összesen 5 gól született. Először a KMH volt eredményes, válogatott lányaik 1 ember előnyös és 2 kiegyenlített góllal vették be Maruyama Yumi kapuját. A 15. percben megérkezett erre az U25 Select első válasza is. Csiszer Sarolt lőtte körbe a korongot, amit Seregély Míra váltott gólra, ezzel megszerezve első EWHL-es találatát. A harmad végén még egy KMH-s találat született, 4:1-es eredménnyel mentek pihenni a csapatok.

A második harmadban Yumit a kapuban Szabó Fruzsina váltotta. Alig telt el pár perc, lányaink megszerezték második góljukat. Pintér Hanna volt eredményes, Seregély Míra átadásából. Ezen felbuzdulva a KMH újból bevette kapunkat, 3-szor voltak eredményesek a harmadban, 1 emberhátrányos és 2 kiegyenlített találatot szereztek. 7:2-es eredménnyel mentek szünetre a csapatok.

A harmadik harmadban sem sikerült letörni csapatunk lelkesedését, tovább küzdöttek a lányok, odafigyelve az edzők által még harmadszünetben elmondott dolgokra. A gólok az első harmadhoz hasonlóan alakultak, 4 KMH-s gól, valamint 1 U25 Select találat született. Ismét Pintér Hanna vette be Németh Anikó kapuját, Seregély Míra passzából. Szabó Fruzsit a harmad vége felé Maruyama Yumi cserélte a kapuban.

A lányok 11:3-as végeredménnyel hagyták el a jeget. Csapatunk tisztában volt vele, hogy nehéz mérkőzés vár rá a tavalyi dobogós helyezett ellen. A lányok remekül helyt álltak a mérkőzésen, végig küzdöttek és egy percig sem adták fel. Megmutatták, hogy igenis helyük van a bajnokságban, már csak azzal is, hogy a bronzérmes csapatnak bemutatkozásukkor három gólt is lőttek. Lesz még ez jobb is!

Hajrá Lányok!

Hajrá U25 Select!!

Fotó: Tabi Gábor

Tedd közzé ezt a bejegyzést