MAC Budapest

Women's Hockey Team

Győzelem a Dinamo ellen – Összefoglaló

IMG_6181

[vc_row][vc_column][vc_column_text]A szentpétervári torna sorozatában a harmadik ellenfél a Dinamo Szentpétervár, aki az orosz bajnokság második helyezettje volt az előző szezonban. Agilis, támadó játékkal kezdtük a mérkőzést. A Dinamo veszélyeztetése után a mi támadásunk következett: Gasparics Fanni kipattanóját Pintér Hanna értékesítette (0:1).  A kilencedik percben egy orosz védő cselét követően magára maradt, takarásból lőtt, a Dinamo kiegyenlített (1:1). Egy orosz szabálytalanságot követően ember előnybe kerültünk, bár voltak ígéretes helyzetek, nem sikerült értékesíteni. Az ember előny vége előtt közvetlenül a MAC játékosát, Kassidy Nauborist gáncsolásért tették pihenőre, így az oroszok támadhattak emberfórban. A Dinamo sem tudott élni előnyével, a MAC kiegészülését követően Gasparics tudott kialakítani ígéretes helyzetet. A 14. percben Pázmándi Zsófia került szemtől szembe az orosz kapussal, könyörületlenül varrta be lövését az orosz kapuba (1:2). A 18. percben ismét megnyílt előttünk az orosz kapu, a játékvezető azonban nem ítélt gólt, folytatódhatott tovább a játék. A játékrész vége előtt a lányok hihetetlen offenzívába kezdtek, meg is érkezett az orosz kiállítás, de már csak másodpercek voltak hátra a harmadból. A játékvezetők a meg nem adott gól miatt tanácskozásba kezdtek, de nem ítéltek érvényes találatot.

A második játékrész az orosz áthúzódó büntetéssel kezdődött. Sajnos az előnyt nem sikerült értékesíteni. A Dinamo támadó harmadban elkövetett szabálytalansága után sikerült kiugraniuk, és emberhátrányban mattolták Németh Anikót végtelenül kijátszott akcióval (2:2). Nem hagyott nagy megnyugvást az oroszoknak Gasparics Fanni, aki szintén egy kiugrást követően szólóban mehetett Tretyak kapusra, elfektette, és az üres kapuba juttatta a korongot (2:3). Alig 3 perccel a gólt követően Gasparics a kapu mögül adta vissza a korongot Kreisz Emmának, aki nem hibázott és kettőre növelte a csapat előnyét (2:4). A 13. percben Kreisz Emma kapott kisbüntetést. A hősies védekezés közepette Rónai Alexandra is kapott egy két perces büntetést, de ekkor Kreiszé már lejárt, folytatódott az 5 a 4 elleni játék. A kiállítás felénél az oroszok újra elkövettek egy hibát, a támadó harmadban szabálytalankodtak, így bő egy percig majd mi lehettünk emberelőnyben. Egy nagyon jól kijátszott helyzetet Tretyak kapus hatástalanított. Egy perccel a harmad vége előtt a Dinamo támadhatott: egy keresztpasszba Gasparics Fanni tette bele az ütőjét, Németh Anikó már tehetetlen volt (3:4).

A harmadik harmad 5. percében Chelsea Ball passzából Rónai Alexandra tudott eredményes lenni, ezzel visszaállítva a két gólos előnyt (3:5). A MAC előtt ez után is folyamatosan adódtak a gólszerzési lehetőségek, nagyon szépen felépített támadásokat láthattunk, több volt a kapura lövés is magyar oldalon. Az orosz alakulat emberelőnybe került, egy felső vasat érintő lövéssel újra csökkenteni tudták a különbséget (4:5). Rónai hatalmasat kapott a semleges harmadban a játékrész 12. percében, így újra emberelőnybe kerültek a MAC-os lányok. Chelsea Ball kiállítását követően a Dinamo kikérte idejét, és mindent egy lapra feltéve hozta le kapusát az egyenlítés reményében két perccel a lefújás előtt. Bár hatalmas tüzijátékot rendeztek az oroszok, a hősies blokkoknak és kapusunknak köszönhetően nem sikerült az egyenlítés.

Gratulálunk Lányok! Hajrá MAC!!![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Results

Csapat1st2nd3rdT
MAC BP2215
Dinamo Szentpétervár1214
[/vc_column_text][vc_column_text]
DátumHazaiI/EVendégBajnokságRészletek Sorszám
SZPV Torna
Összefoglaló
GAME 1
SZPV Torna
Összefoglaló
GAME 2
SZPV Torna
Összefoglaló
GAME 3
SZPV Torna
Összefoglaló
GAME 4
[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_column_text]MÉG SZAVAZHATSZ A HOLNAPI INTERJÚALANYRA!

[yop_poll id=”3″][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Tedd közzé ezt a bejegyzést