MAC Budapest

Women's Hockey Team

Hol tart az A csoportos világbajnokságra készülő válogatott?

81DDFEA0-7178-4782-A55A-CEF530100C7A

Véget nem érő szezon… Talán így írhatjuk le legpontosabban azt, ami a Kanadába, az A csoportos elit világbajnokságra készülő lányokkal történik jelenleg. De foglaljuk is össze, mi történt a tavaly elhalasztott A csoportos világbajnokság óta.

A 2020/21-es szezon kezdetét vette augusztusban, kisseb-nagyobb zökkenőkkel sikerült is az EWHL és az OB I-es szezont magunk mögött hagyni, majd elkezdődött a VB felkészülés. Minden a rendes mederben folyt, mindaddig, ameddig az utolsó estén a szervező tartomány le nem mondta az eseményt az új Covid esetekre hivatkozva. Hatalmas érvágás volt ez mindenki számára, hiszen bár csak elhalasztva lett a világbajnokság, mégis ez alapozta meg a játékosok és a stáb további, nyári programját, miután közzétették, hogy a következő etap 2021 augusztus 20-ára lett téve, helyszín Calgary. Ekkor jöhetett az újratervezés, és a megváltozott körülményekhez való új program összeállítása.

A lányoknak és a stábnak is gyakorlatilag le kellett mondani a nyári szünetről, nyaralásról, és gőzerővel készülni a várva várt eseményre. A Lisa Haley vezette szakmai stáb a nyárra több összetartást is kiírt, edzőmérkőzéseket is szervezett, valamint a nyár további részében is felügyeli a lányok egyéni, száraz edzéseit. Júliusra is bőven jut az edzésprogramból, hiszen heti három jeges edzéssel és 5 szárazedzéssel készülnek a lányok.

Hamarosan eljutunk a célegyenesig, a világbajnokság előtti közvetlen felkészülés várhatóan augusztus 2-án kezdődik, és onnan már csak a 20-án kezdődő világbajnokság után térnek haza a lányok. Természetesen még bármi változhat a hatályos jogszabályok miatt, egyelőre nem lehet tudni, hogy hogyan alakulnak a karantén szabályok.

További jó és sikeres felkészülést kívánunk a lányoknak, és a stábnak is!

Hajrá Lányok, HAJRÁ MAGYAROK!!!

Aydın escort

Tedd közzé ezt a bejegyzést