MAC Budapest

Women's Hockey Team

Ifjúsági Olimpián vehet részt három MAC-os játékos!

IMG_1240

A 2020-as ifjúsági olimpiai játékokat 2020 januárjában rendezik meg a lausanne-i Vaudoise Arenéban. Ezen a tornán szerepelhetnek a magyar hokisok is, büszkeségünkre a MAC Budapest egyesületéből 3 játékos került be. A fiúk részéről Weidmann Márk, akinek ezúttal is gratulálunk a kvalifikációhoz, valamint a lányok részéről Szabó Fruzsina és Véghelyi Dóra. A magyar selejtezőt szeptember végén rendezték meg, itt kvalifikálták magukat a mezőnyjátékosok. Az egy-egy lány és fiú kapusnak nem kellett kvalifikáción versenyeznie, őket a saját korosztályuk szövetségi kapitánya jelölték ki.

Szerettünk volna többet megtudni a lányokról, így villám interjút készítettünk velük, hogy megtudjuk, hogyan érintette őket ez a lehetőség, hogyan készülnek rá, és milyen reményekkel vágnak neki ennek a remek lehetőségnek…

Szabó Fruzsina (kapus):

Nagyon örültem neki, mikor megtudtam hogy az edzők engem választottak a kapusok közül. Szerintem ez egy felejthetetlen élmény lesz. Kíváncsian várom, hogy milyen lesz a többi csapat és azt is, hogy kikkel leszek egy csapatban.

Milyen célokkal és reményekkel utazol erre az eseményre?

Igazából nekem az az első, hogy egyénileg jól teljesítsek és hogy a csapat egy szép eredményt érjen el. Ennek érdekébe természetesen mindent megteszek. Az is fontos, hogy az összes magyar, akivel utazok, jól teljesítsen, hiszen egy országot képviselünk.

Mikor kezdtél hokizni? Mik a rövid-, és hosszú távú céljaid?  Melyik csapatokban játszol a MAC-ban?

Nyolc éve kezdtem jégkorongozni Pesterzsébeten, 7 és fél éve vagyok a MAC Budapestnél, itt is kezdtem a kapusságot. Később mindenképpen a sporttal szeretnék foglalkozni, de addig is szeretnék minél jobb eredményeket elérni mind a csapatomnál, mind pedig a válogatottban és az ifjúsági olimpián is. Jelenleg a MAC Budapest fiúknál az U16-os korosztályban játszom, valamint a női bajnokságokban az osztrák bázisú DEBL és EWHL ligákban.

Véghelyi Dóra (hátvád):

Bevallom őszintén, az elején megijedtem tőle, de utána a szüleim meggyőztek, hogy igenis képes vagyok megcsinálni. Utána az edzőktől kértem és adtak is gyakorlási lehetőséget. Az edzőim örömmel fogadták, hogy maximálisan fel szeretnék készülni erre a tornára. Ezek az edzések hasznosak voltak, mert mondtak egy megannyi olyan praktikát, amit én is hasznosítani tudtam. Nagyon boldog voltam, és még most is az vagyok. Ez egy nagyon nagy megtiszteltetés, hogy én is azok között lehetek, akik képviselik az Ifjúsági Olimpián mind a MAC Budapest egyesületét, mind Magyarországot.

Milyen célokkal és reményekkel utazol erre az eseményre?

A célom, hogy a csapatommal érmet szerezhessünk, amiért mindent meg is fogok tenni. Reménykedem, hogy ez az érem arany lesz, de természetesen az elsődleges célom, hogy jól érezzem magamat, és sok új embert ismerhessek meg. Abban is biztos vagyok, hogy sokat fogok fejlődni kint, ugyanis fel kell venni más nemzetek tempóját.

Mikor kezdtél hokizni? Mik a rövid-, és hosszú távú céljaid?  Melyik csapatokban játszol a MAC-ban?

2013 januárjában kezdtem el hokizni. A rövid távú céljaim között szerepel, hogy szeretnék érmet szerezni az U16-os Európa Kupán, szeretnék bekerülni az U18-as keretbe is, ahol első számú cél az aranyérem és feljutás az elitbe. A jégkorongot szeretném továbbra is folytatni, ezért minden erőmmel azon vagyok és leszek, hogy kijuthassak egy külföldi egyetemre, ahol tudnám az egyetem mellett folytatnia jégkorongot. A MAC Budapest egyesületén belül játszom az U16-os fiú bajnokságban, valamint a női U25-ös csapatban, és a DEBL csapatnak is tagja vagyok. Az EWHL csapatában beugrós játékosként veszem ki a helyemet, ami így is nagy szó, hogy a „nagyokkal” játszhatok.

Ezúton is jó felkészülést és sok sikert kívánunk mindhárom játékosnak, és reméljük megannyi pozitív emlékkel és tapasztalattal térnek haza!

HAJRÁ MAC!!!

Erzurum escort

Tedd közzé ezt a bejegyzést