MAC Budapest

Women's Hockey Team

Javában zajlik a felkészülés, elkezdődött a szezon

67264046_2546711715379296_7213979790808711168_n

Bár még csak július végét írunk, csapataink megkezdték a felkészülést a 2019-2020-as szezonra. Vannak, akik a csapattal készülnek, és vannak, akik részt vesznek a válogatott több, mint egy hetes felkészülésén, Vierumakiban, Finnországban.

Még nem volt precedens arra, hogy nemzeti csapatunk ilyen hamar kezdte volna meg a felkészülést, bár az idén már „A” csoportban játszó együttes érthető okokból ugrott fejest a szezonba. A magyar csapat 19+2 fővel kezdte meg a felkészülést, Gasparics Fanni csak később tudott hozzájuk csatlakozni. A válogatott két mérkőzést játszott le a tábor ideje alatt, a péntekkel záródó összetartás további részében, ahogyan Mika Vaarala elmondta, az egyéni képességek fejlesztésére, valamint a tesztekre fektetik a hangsúlyt.

Az első mérkőzésen a finn U18-as válogatottal mérkőztek meg a lányok, ahol csapatunk tagja, Seregély Mira kétszer is eredményes tudott lenni. Nem indult jól a meccs, a lányoknak 2:0 hátrányból kellett fordítani. Nagy küzdelem után végül 2:4 arányban tudtak mieink diadalmaskodni az északiakkal szemben.

A második megmérettetés már nagyobb kihívásnak bizonyult, hiszen az „A” csoportban tavaly döntőt játszó finn válogatottal kellett szembe néznünk. A papírforma sajnos igazolódni látszott, bár csapatunk kapusa, Németh Anikó jól állta a sarat, a finneknek mégis sikerült 11-szer betalálni. A magyarok egyetlen szépítő találatát Huszák Alexandra jegyezte, Gasparics Fanni átadásából.

Nem lesz idő azonban pihenésre, hiszen a válogatott tábort követően csapatunkban is megemelkedik az iram, következnek a tesztek, edzések, felkészülési mérkőzések.

Légiósaink auguszus 12-én reggel érkeznek meg, akiknek két nap áll rendelkezésre az akklimatizálódásra, hiszen 14-én és 15-én összeszoktatási, valamint csapatépítő jelleggel a MAC Budapest Marilyn Szlovákiában két edzőmérkőzést játszik a ZHK Sarisanka Presov együttesével, akik meglehetősen jó játékerőt képviselnek, hiszen több játékos is megjárta a szlovák válogatottat, mint például Fortunova, Jurcova, valamint Matejkova, Sedlakova, Surakova, Subova, Hajnikova. Ezen a túrán részt vesznek fiatal játékosok is, akiket Fodor Zoltán vezetőedző fog revízionálni. Fontos megemlíteni, ez a két mérkőzéses torna a csapat kezdő lépéseit szolgálja. Ez az esemény meglehetősen jó alkalom arra, hogy a szakember összeállíthassa a végleges EWHL keretet.

DátumHazaiI/EVendégBajnokságHelyszín
Felkészülés
Felkészülés

Az itt összeállított EWHL kerettel fog a csapat Szentpétervárra utazni, amiről korábban már közösségi oldalunkon be is számoltunk. A szentpétervári meghívásos tornán az ellenfelek között szerepel Jókai-Szilágyi Zsófi csapata a svéd bajnok Lulea, Gasparics Fanni volt  klubja az Agidel UFA, valamint a Dynamo St. Petersburg, és az SK Gorny Ukhta. A helyszín nem más,mint a 7000 férőhelyes Jubilejnij Sportpalota, ami a 2016-os felnőtt férfi A-csoportos világbajnokság egyik helyszíneként szolgált.

Fodor Zoltán a következő képpen mesélt a felkészülésről:

Fokozatosan növekvő terhelést kapnak a játékosok, megfelelő pihenő-, és regenerálódási idővel. Ebben nagy segítségemre lesz Gallyas Gabriella (erőnléti-, és rehabilitációs edző), valamint Kozák Attila (erőnléti mentoredző), akik a száraz felkészülést vezetik. Leginkább abban segítenek nekem, hogy a forma időzítés az EWHL rajtra a toppon legyen. A két szlovák mérkőzés felhozó meccs, de lesz ellenállás, nem lesz annyira könnyű, de tökéletes szezon kezdésnek, valamint nagyon fontos a fiatalok megfigyelése éles meccsen. Kialakul a végleges keret, így Oroszországba már fix EWHL kerettel érkezünk.

DátumHazaiI/EVendégHelyszín Sorszám
GAME 1
GAME 2
GAME 3
GAME 4

Tedd közzé ezt a bejegyzést