MAC Budapest

Women's Hockey Team

Két női torna, két csillogó érem

46089470_2000798166668626_4785118760639922176_n

Múlt héten lezajlott a Női Hat Nemzet Torna Budapesten, ahol a magyar női jégkorong válogatott a harmadik helyen végzett. A hétvégén pedig nyomon követhettük, ahogy az U18-as magyar női jégkorong válogatott elsöprő győzelmet arat a Női Négy Nemzet Tornán, Lengyelországban.

Ahogy azt már korábban megírtuk, csapatunkat Kreisz Emma képviselte a felnőtt válogatottban, míg az U18-as válogatottban három játékosunk és egy kapusunk is remekelt.

Hazaérkezésük után ki is faggattuk lányainkat, hogy érezik magukat ezután az eredményes hét után.

A sort kezdjük csapatunk aktuálisan egyetlen felnőtt válogatottjával.

Kreisz Emma, felnőtt válogatott, hátvéd:

Először is köszönjük mindenkinek a sok gratulációt és szurkolást!
Úgy gondolom, hogy jól összeállt a csapat. Talán az utolsó nap játszottunk a legjobban a norvégok ellen és ez meg is látszott az eredményen. Örülünk a harmadik helynek, de alakulhatott volna jobban is a torna. A dánok ellen nem voltunk annyira élesek és sok hibát vétettünk, amit az ellenfél kegyetlenül kihasznált. Viszont a Norvégia elleni meccsnek újult erővel vágtunk neki, ennek eredményeként pedig egy sok gólos mérkőzésen sikerült felül kerekednünk ellenük.

Véghelyi Dóri, U18-as válogatott, csatár:

Nagyon jó a csapatunk, jó hangulatban teltek a meccsek. Megnyertük a tornát, de szerintem tudtunk volna jobban is teljesíteni. Az első mérkőzés elég jó volt az angolok ellen, nagyon jól kezdtünk, nagyon sok taktikai részt meg tudtunk csinálni. A második meccsen a spanyolok ellen nem teljesítettünk olyan jól, de ez mindenkivel előfordul, minden csapatnak vannak hullámvölgyei, ahonnan majd szárnyalni tud. Ez a harmadik mérkőzésen meg is történt, mert egy tényleg jó meccset játszottunk, végig küzdöttünk, hajtottunk és mindenki nagyon élvezte. Irtózatosan jó érzés volt, hogy sikerült egy gólpasszt adnom a tornán, a találattal pedig szépíteni tudtunk az eredményen.

Szabó Fruzsina, U18-as válogatott, kapus:

Szerintem a torna nagyon jó volt, sikerült az összes mérkőzésen nyernünk. Jó volt a csapatszellem, végig bíztattuk a másikat a jégen és az öltözőben is. Az első meccsen nagyon jól játszottunk, a másodikon kicsit megzuhant a csapat, viszont a harmadik mérkőzésen újra felálltunk és jól mentünk. Az első meccsen azt éreztem, hogy nincs akkora önbizalmam és az edző is ezt látta rajtam, ráadásul kaptam egy szerencsétlen gólt is. A harmadik meccsen a lengyelek ellen úgy mentünk ki, hogy ma nyerni kell. Eléggé izgultam, de a többiek bíztattak és az edző is mondta, hogy magabiztosabb voltam mint az első mérkőzésen. Fantasztikus érzés volt mind a három meccsen a magyar himnuszt hallani és énekelni.

Szelényi Nina, U18-as válogatott, csatár:

Köszönjük szépen a gratulációt és a szurkolást!
A csapatban remek volt a hangulat, mindenkinek jó volt a hozzáállása ami szerintem nagyon fontos. A meccseken kicsit izgultam, ugyanis ez volt az első U18-as válogatott túrám. Az első meccsen, habár jól játszottunk, az angoloknak több gólt is lőhettünk volna. A második mérkőzésen szerintem kicsit fáradtak voltunk, sok helyzetet kihagytunk. A spanyolok csak minimálisan voltak jobbak az angoloknál, mégis csak hosszabbításban sikerült nyernünk. Utolsó mérkőzésünkön a lengyelek ellen mindent beleadtunk egymásért, a csapatért, a győzelemért és az aranyért. Véleményem szerint ez volt a legnehezebb meccsünk a háromból. Sajnálom, hogy vége a tornának, nagyon jól éreztem magam, sok új baráttal és élménnyel gazdagodtam. Nagyon örülök, hogy az első tornámon sikerült egy gyönyörű gólpasszt adnom Faggyas Lillának. Jó kis élmény volt számomra.
Köszönöm szépen!

Fecske Maya, U18-as válogatott, hátvéd:

Szerintem ez a torna győzelem nagyon jó visszajelzés mindenkinek, mivel teljesen más csapattal és vezetőedzővel nyertünk. A csapat teljesítményével elégedettek lehettünk, mivel mindenki egy csapatként küzdött. A mérkőzések közül inkább csak az elsőre és az utolsóra mondhatjuk azt, hogy mindenki oda tette magát, mivel a második meccsünkön elbíztuk magunkat és nem úgy hajtottunk ahogy azt elvárták tőlünk. Én nagyon jól éreztem magamat a tornán. Az edzőnktől és csapattársaimtól is jó visszajelzést kaptam.

Gratulálunk a lányoknak az elért eredményekhez!

Kijelenthetjük, magyar női válogatottjaink remekül szerepeltek a tornákon. Hatalmas gratuláció nekik és a stáboknak! Csak így tovább!

Hajrá Lányok!
Hajrá Magyar Női Jégkorong!! ❤️???

Tedd közzé ezt a bejegyzést