MAC Budapest

Women's Hockey Team

Kiélezett mérkőzésen szenvedtünk vereséget a németek ellen

20230411_247991_mz
HUN 1-2 GER | Három év után búcsúzik a magyar női jégkorong válogatott az elittől, de nem végleg. Nagyon szoros, kiélezett találkozón végül a németek egygólos fölénnyel tudtak győzni.

Utolsó csoportkör mérkőzéséhez érkezett Magyarország női válogatottja. Azokkal a németekkel nézünk szembe, akik az első találkozójukon 6:2-re nyertek a svéd delegáció ellen. Bár azt az eredményt irreálisnak vélhetjük, ettől függetlenül semmiképpen sem lesz könnyű dolgunk, hogy nagy gólaránnyal megverjük őket. Mayer Fruzsina nem tudta vállalni a mérkőzésen való szereplést. Németh Anikó a magyarok kezdő kapusa.

I. Harmad

Az első momentumok mindenképpen a németeké voltak, azonnal 3 lövést engedtek el Németh Anikó kapujára. Alig hat perc elteltével a kapura lövési arány 2:8 a németek javára. Gasparics Fanni került kapu közelbe, Seregély Míra tudta kapura juttatni a kipattanó korongot, azonban Sandra Abstreiter magabiztosan fogta azt. Némethnek hatalmasat kellett védenie: ellenfelünk középre tisztán kapta a korongot, szabadon lőhetett. A hatalmas nyomásnak meg is lett az eredménye, Ronja Hark a kékvonalról lőtte el a korongot 10:34-kor, ami beakadt a felső sarokba (0:1). Nina Christof taglózta le Huszák Alexandrát, az első emberelőnyünk következett, a lehetőséggel azonban nem sikerült élni. A harmad végén voltak jó momentumaink, azonban kapunk környékén több eladott korongból végül Eisenschmid tudott betalálni 19:25-kor (0:2).

Kapura lövések: 13:18

Részeredmény: 0:2 (0:2)

II. Harmad

Alig kezdődött el a második felvonás, Odnoga Lotti távoli lövésébe Dabasi Réka ért bele, ezzel közelebb kerülve ellenfelünkhöz (1:2). Kétségtelenül jobban érkeztünk meg a második harmadra, ez a kapura lövési mutatón is jól látszott: 16:19. Újabb magyar emberelőny következett: Anne Bartsch gáncsolta Garát-Gasparics Fannit. Dabasi célozta a rövid felső sarkot, a kapuvas segített a németeknek. Az előny kimaradt, de utána is tudtunk veszélyeztetni: Pázmándi Zsófia tette be a kapu elé a korongot, de csatáraink nem tudták bejuttatni a kapuba. Újabb magyar emberelőny, Daria Gleissner lökte palánkra Huszák Alexandrát. Huszák keresztpasszából Odnoga Lotti tudott veszélyesen kapura lőni, de a németek fel tudtak szabadítani, újabb kihasználatlan előnyt láthattuk. Egy rossz csere következtében a németek három a semmire tudtak ellépni, de kapusunk jól helyezkedett, megakadályozta az újabb német találatot. 

Kapura lövések: 13:3

Részeredmény: 1:2 (0:2, 1:0)

III. Harmad

Rögtön, a harmad derekán tudtuk veszélyeztetni a német kaput, több alkalommal is. Garát-Gasparics kerülte meg a kaput, éppenhogy kimaradt, majd Seregély duplázni tudott, de az sem ment át a gólvonalon. Németh Bernadett kényszerült pihenőre, az első magyar emberhátrány 51:18-kor érkezett, szabálytalan ütközés miatt. Garát-Gasparics emberhátrányban tudott kilépni, szólót vezethetett a német kapura, de nem sikerült megszerezni az egyenlítő találatot. Az emberhátrányt sikerült kivédekezni. Két és fél perccel a vége előtt mindent egy lapra feltéve lehoztuk Németh Anikót, hat mezőnyjátékossal folytattuk a támadást. Többször is veszélyesek tudtunk lenni ellenfelünk kapujára, de Abstreiter is jól állta a sarat, nem tudtunk egyenlíteni.

Kapura lövések: 11:5

Részeredmény: 1:2 (0:2, 1:0, 0:0)

Végeredmény:  1:2 (0:2, 1:0, 0:0)

Kapura lövések: 37:26

 

A mérkőzés magyar legjobbja: Dabasi Réka

A magyar válogatott eredményei

Gólösszefoglaló

Tedd közzé ezt a bejegyzést