MAC Budapest

Women's Hockey Team

Marilyn játékos a felnőtt női válogatott keretben

45347896_2001369196821184_1100095541464793088_n

A Felnőtt Női Válogatott jövő héten a Hat Nemzet Tornán méretteti meg magát, ezzel is készülve az áprilisi, hazai rendezésű DIV.I./A Világbajnokságra.

A szövetségi kapitány, Jari Risku és stábja 26 játékost hívott be a keretbe. Nagy örömünkre szolgál, hogy csapatunk játékosa, a 2003-as születésű Kreisz Emma is képviselteti magát a válogatottban. Ennek kapcsán készítettünk is vele egy gyors kis interjút.

Először is gratulálunk a sikeres felkészüléshez és a keretbe való bekerüléshez!
Milyen érzés ilyen fiatalon a felnőtt női válogatott játékosának lenni?
– Köszönöm szépen! Nagyon örülök, hogy lehetőséget kapok a felnőtt női válogatottban. Minden tőlem telhetőt meg fogok tenni, hogy kihozzam magamból a maximumot, ezzel segítve a csapattársaimat.

A MAC U16-os fiú csapatának vagy aktív játékosa. Velük is van bőven edzés, emellett még a női, az EWHL és az összetartás… hogyan tudod mindezt összeegyeztetni a magánéleteddel, tanulással?
– Viszonylag könnyen. Sport iskolában tanulok, most kezdtem a gimnázium első évét. A tanáraim és az osztálytársaim mindenben a segítségemre vannak. Eddig elég jók a jegyeim, remélem ez így is marad.

Mennyiben más a női edzés, mint a fiú?
– Meglepő, de nem annyira más a kettő. Sokan mondják, hogy nagyon kemény a fiúhoki és hogy ahhoz képest női puhány…szerintem mindkét állítás túlzás. Nőiben is van minimális testjáték és az a lány, aki meg fiúkkal játszik pontosan tudja, hogy mire vállalkozik.

Mit vársz a Hat Nemzet Tornától?
– Nehéz ellenfeleink lesznek, de úgy érzem semelyik csapatnak sem lesz könnyű dolga ellenünk.

Köszönjük szépen Emmának az interjút! Még egyszer gratulálunk neki és további sikereket kívánunk!

A felnőtt válogatott teljes kerete, valamint a Hat Nemzet Torna pontos programja az alábbi linken érhető el: https://www.jegkorongszovetseg.hu/megvan-a-noi-valogatott-kerete

Szurkoljunk együtt a Magyar Női Válogatottnak jövő héten a Vasas Jégcentrumban!

Hajrá Magyar Női Jégkorong!

Tedd közzé ezt a bejegyzést