MAC Budapest

Women's Hockey Team

Mayer Fruzsina a Kanadai HTI Stars csapatánál folytatja

Mayer_Fruzsina

Mesélj nekünk, hogy jött ez a lehetőség és kicsit mesélj a következő csapatodról, a ligáról, ahol játszani fogsz?

 

Azt kell mondjam, derült égből villámcsapásként jött ez a lehetőség számomra. A Tüskesátorban játszottunk a Vasas fiú csapatommal és a meccs után odajött hozzám az edzőm scout ismerőse, aki megkérdezte, hogy kipróbálnám e magamat a tengerentúlon.

Mindig is az volt az egyik álmom vagy célom, hogy külföldön, leginkább Kanadában vagy Amerikában játszhassak, úgy érzem most jött el az az idő számomra, hogy ezt a döntést meghozzam. Szeretném megragadni a lehetőséget megköszönni elsősorban a családomnak, hogy támogatnak ebben a döntésben, meg persze az összes edzőmnek, akikkel együtt dolgoztam és segítettek a nagyszerű munkájukkal.

Végül az akadémiával sikerült megegyeznünk. Nagyon tetszett az elképzelésük, amit felvázoltak a csapatról és a következő szezonnal kapcsolatban. Úgy gondolom ez egy fontos lépcsőfok lehet a céljaim felé.

Újoncként fogunk szerepelni az NGHL nevű bajnokságban, véleményem szerint erős csapatok szerepelnek itt, szóval nagyon kíváncsian várom az új kihívásokat. Szeretnék minél többet fejlődni nap mint nap, és kicsit belekóstolni a kanadai játékstílusba.

 

A tanulással mi a helyzet? Milyenek lesznek a hétköznapjaid?

 

Mivel már elvégeztem a gimnáziumot, ezért nem kell középiskolába járnom kint, viszont azt sem szerettem volna, ha úgy megy el egy évem hogy nem tanulok semmit. Nekem a tanulás ugyanolyan fontos, mint a jégkorong, abban is mindig szeretnék valami újat tanulni, előre lépni.

SAT és TOEFL teszt felkészítésre fogok járni. Ez azért is nagyon fontos, mert az NCAA-be az egyik feltétel, hogy ezek a tesztek meglegyenek, lehetőleg minél magasabb pontszámmal.

Tehát a délelőttjeim tanulással fognak telni, mellette pedig lesznek különböző egyéni tréningek. Délutánonként a csapattal fogunk edzeni jégen és szárazon egyaránt.

 

Mik a távolabbi terveid, szeretnél az NCAA-ban játszani?

 

Igen, mindenképpen az egyik álmom, hogy az NCAA-ben valamelyik top csapatba beverekedjem magamat. Több magyar női tehetség is játszik vagy játszott itt. Ők is motiválnak ebből a szempontból, hogy igenis lehetséges bekerülni ebbe a bajnokságba Magyarországról is. Minden tőlem telhetőt meg fogok tenni, hogy az ő példájukat kövessem.

 

A MAC női csapata mellet a fiúknál is játszottál.  Kérlek mesélj egy kicsit a pályafutásaidról és arról is, hogy lányként ,hogyan álltad meg a helyed a fiúk között és ez milyen előnyökkel járt az utánpótlás éveid alatt

 

A Drago Skorpiók csapatában kezdtem el a pályafutásomat, itt 7 évet töltöttem el. Ezután az MTK-ban folytattam, 2 évig játszottam kék fehérben. 2013-ban pedig a Vasasba igazoltam, 7 csodás évem kötődik ehhez a klubhoz. U14-ben csatlakoztunk a testvéremmel az angyalföldiekhez, Hetler Ádám hívására. Szerencsére Heti kezei alatt sok játék lehetőséget kaptam, ezáltal sokat sikerült fejlődnöm minden szempontból, egészen az U16-os korosztály végéig dolgoztunk együtt. 16-17 éves kor a lányoknál véleményem szerint vízválasztó. A legtöbb lány női csapatban folytatja, én viszont szerettem volna kipróbálni magamat az U18-as fiú bajnokságban.  Hálás vagyok, hogy megkaptam az engedélyt a szövetségtől és a Vasas vezetősége, edzői stábja is megbízott bennem, hogy meg tudom állni a helyemet a fiúk között. Nagyon jót tett a pályafutásomnak és a fejlődésemnek  az a 2 év, szaporói hősökkel dolgozhattam együtt, Horváth Andrással, Peterdi Imrével és néha még a felnőtt csapat vezető edzőjével, Ladányi Balázzsal is. Minden percét imádtam, örülök, hogy ez megadatott nekem.

Nagyon sokat köszönhetek a Vasasnak, sosem fogom elfelejteni az itt eltöltött éveimet.

 

Milyen tanácsokat adnál a fiatal lányoknak?

 

Azt tanácsolnám, hogy sose adják fel az álmaikat, céljaikat, mert a befektetett munka mindig kifizetődik. Legyenek célok, amiket kitűznek maguk elé, amiért minden nap küzdenek.

 

Természetesen Mayer Fruzsinak is nagyon sok sikert, és jó szezont kívánunk, mindemellett reméljük megtalálja számításait a tengerentúlon!

Manisa escort

Tedd közzé ezt a bejegyzést