MAC Budapest

Women's Hockey Team

Minden meccs magas színvonalú volt: Németh Anikó az orosz tornáról

ILSM5884

Milyen volt ilyen nívós tornán részt venni?

Már nagyon vártam ezt az orosz túrát. Nagyon jó volt ilyen színvonalas tornán szerepelni a csapattal, hiszen a legjobb svéd és a legjobb orosz csapattal is megmérkőzhettünk.

Sokkal nagyobb volt a tempó, mint ami a megszokott… Mennyivel volt ez másabb, miben jelentett ez különbséget?

Igen, nagyobb volt a tempó, itt miden mérkőzés magas színvonalú volt. Az EWHL-ben nem minden meccs ilyen gyors és pörgős. Kapus szempontból ez annyit jelent, hogy ezen a tornán minden meccsen 60 percig készen kellett állni, oda-vissza gyors játék volt, sokszor az ellenfél beszorított minket a harmadba, ezért nem volt idő egy másodpercre sem “elbambulni”, a végéig koncentrálni kellett. A VB-n is ilyen szintű mérkőzések várhatók, úgyhogy számomra ez minden szempontból egy nagyon jó felkészülés volt.

Játszottál svéd bajnokságban, de nem abban a divizióban, amiben a Lulea játszik. Mennyivel volt ez másabb, mint amit kint tapasztaltál?

Sokkal másabb volt, pörgősebb, gyorsabb volt a játék, sok lövéssel. Én a divizió I-ben játszottam, ami kint az SDHL alatt van. A divizió I inkább az EWHL-hez hasonló színtű bajnokság. Vártam már a Lulea elleni meccset, tudtam hogy nagyon jó mérkőzés lesz, hiszen a csapatuk tele van finn válogatott játékosokkal.

Milyen volt egy ilyen tornán védeni?

A végére már kicsit fárasztó volt, de számomra semmi újdonság nem volt abban, hogy 4 meccs volt egymás után, hozzá vagyok szokva, szeretem a terhelést, és szeretek védeni.

Hogyan látod a csapatot a szezont illetően?

Ez egy új csapat lesz a bajnokságban, de nem mondanám teljesen újnak, hiszen szinte mindeki ismeri egymást, vagy korábbi klubcsapatból vagy a válogatottból. Szerintem egyben van a csapat, mind a pályán, mind a pályán kívül. Ez a torna csak még jobban összehozta a társaságot. Bizakodó vagyok, hogy egy jó eredményt tudunk elérni a szezonban.

Mik a tervek a szezonra?

Szeretnénk a csapattal a legtöbbet kihozni magunkból, a cél a EWHL-ben és az EWHL Supercup-ban is a final four-ba jutás.

Hétvégén már kezdődik az EWHL bajnokság, felkészült rá a csapat?

Ezzel a színvonalas tornával fel tudtunk készülni a bajnokságra, és tudtuk gyakorolni a taktikai elemeket is. Tartanunk kell minden mérkőzésen azt a pörgős, gyors hokit, amit a tornán felvettünk.

Tedd közzé ezt a bejegyzést