MAC Budapest

Women's Hockey Team

OB.I.: KMH – MAC Budapest Marilyn: 9-1

26233345_1853477394726463_3286584394062387232_o

 

Az első harmad első felében hősiesen tartották magukat a Marilynes lányok, bár komoly rohamokat indított a KMH, Szabó Fruzsina több bravúrt is bemutatott és a védelem is a helyén volt.

Kordisz Ildikó kiállítását követően aztán sikerült megtörnie a jeget a KMH-nak. Dabasi szép keresztpasszából Huszák Alexandra lőtt kapásgólt (1-0).

Ez kicsit összezavarta a Marilyn védelmét, ami két újabb gyors találatot hozott magával. Előbb Grkovic Jelena lőtt hatalmas gólt a kék vonalról, majd egy percen belül Rónai Alexandra mutatott be kiváló szólót, amit góllal fejezett be (3-0).

Innentől azonban felvettük a kesztyűt és ígéretes támadásokat vezettünk, azonban a gólszerzés nem sikerült sajnos.

A harmad végén egy újabb emberhátrányos gólt kaptunk, Nooren Averi közelről vette be Szabó kapuját (4-0).

A második harmad elején egy váratlan verekedés tört ki Marosi és Rónai között. Bár Adél jóval kisebb volt ellenfelénél, és nem ő volt a kezdeményező, mégsem tudták legyűrni, megérdemelte a tapsot.

A játékrész első felében most is egyenlő félként harcoltunk, azonban utána ismét jött egy perc kihagyás, amit két góllal büntettek a KMH-sok. Egy Huszák szóló és Ungár Rebeka beleérős gólja után már hat volt a különbség (6-0).

A harmad hátralévő részében újra szépen helytálltak a lányok, kár azért a rossz egy percért.

A harmadikban gyors góllal indított az ellenfél, Nooren volt másodszor eredményes egy leindításból (7-0).

A negyedik percben aztán végre sikerült betalálnunk! Egy gyors támadás után Kreisz Emma passzából Marosi Adél lőtt kapura, a kipattanót pedig a csapatkapitány, Dettrich Szilvia paskolta be a hálóba (7-1).

A becsületgóllal a zsákban felszabadultabban is játszottak a lányok, de a végén sajnos újra fölénybe került a KMH. Előbb Szamosfalvi talált be, majd a végén Nooren mesterhármasa beállította a végeredményt (9-1).

Inglis Márton vezetőedző értékelése: ”Nagyon jól kezdtük a meccset, remek volt az összhang a lányok között. Sok volt a gyors, szépen kivitelezett támadás mindkét csapat részéről. A 8. perceben emberhátrányba kerültünk, amit nem sikerült kivédekeznünk, ezzel megadva a lelki előnyt ellenfelünknek. Ezt ki is használták a KMH-s lányok, így az első harmadot 4:0-ás állással zártuk. A szünetben összekaptuk magunkat és próbáltunk nagyobb hangsúlyt fektetni a védekezőjátékunkra. A lányok tartották magukat az elmondottakhoz, így ezt a harmadot mindössze két góllal nyerte a hazai csapat. Az utolsó harmadban ugyan kaptunk 3 gólt, de egyszer mi is eredményesek voltunk a csapatkapitányunk, Dettrich Szilvi révén. Én azt gondolom nem ez volt az a meccs, ahol nyernünk kellett, ennek ellenére a lányok küzdöttek a lefújás pillanatáig. A következő szezonban azon leszünk, hogy ezt a „lemaradást” minimalizáljuk és idővel a mi javunkra fordítsuk.”

?Somogyi Viktor

Tedd közzé ezt a bejegyzést