MAC Budapest

Women's Hockey Team

Salzburg Eagles – MAC Marilyn (2:8) | Összefoglaló és értékelés

IMG_6265

Az oroszországi turnét követően sajnos mindjárt negatív mutatóval kellett kezdeni az EWHL szezont, hiszen Kiss Andrea és Németh Bernadett kihagyni kényszerültek a Salzburg elleni mérkőzést a tornán szerzett sérülésük miatt.

Az első játékrészben javában megmutatkozott a mérkőzés előtti hosszú utazás. Bár a kapura lövések tekintetében abszolút mi domináltunk (9:22), mégsem sikerült betalálni. Nem úgy, mint riválisunknak, akik a mérkőzés negyedik percében Sophia Volgger révén megszerezték a vezetést. A játékrészben nem is esett több gól.

A második harmadban azonban mi is begyújtottuk a rakétákat, először Gasparics Fanni, majd Chelasea Ball, Kassidy Nauboris és újra Gasparics Fanni tudott eredményes lenni, az osztrákokat nem hagytuk szóhoz jutni, így a második játékrész végén az állás 1:4.

A záró felvonásban Gasparics kiállításából Katharina Huber tudott szépíteni, de erre a mieink mindjárt négy góllal válaszoltak. Nauboris emberelőnyös gólját követően két hátvédünk is betalált, először Tóth Enikő, majd Mayer Fruzsina növelte előnyünket. A sort Rónai Alexandra zárta, aki ezzel beállította a 2:8-as végeredményt.

Inglis Márton, csapatunk másodedzője értékelte szakmailag a mérkőzést:

Oroszországban megszoktuk, hogy az erősebb ellenfelekkel szemben elsősorban a stabil, zárt védekezésre és az ebből kialalakított kontratámadásokra tudunk építeni. Jelen esetben mi voltunk azok, akik egy zárt védekezés ellen kellett, hogy helyzeteket alakítsunk ki és az ellenfél tudott inkább kontrákra játszani, mivel javarészt az ő harmadukban folyt a játék. A kapura lövések tekintetében 8-19-re nyertük az első harmadot, mégis 1-0-ra vezetett az ellenfél. A 2. és 3. harmadban rá tudtunk tenni még egy lapáttal és sokkal magabiztosabban játszottunk, ennek meg is lett az eredménye, hiszen a 2. harmadot 4:0-ra, a 3. harmadot pedig 4:1-re nyertük. Összességében végig domináltuk a mérkőzést, de a mezőnyfölényt nem mindig tudtuk effektíven kihasználni.

Kassidy Nauboris-nak is jól indult az EWHL szezon, hiszen kétszer is kapitulált:

Nagyon jó volt a mérkőzés. Miután sikerült elhagyni a buszlábakat az első harmadban, nagyon jól éreztük magunkat kint a pályán, a csapategység jól működött. Nagyon jó érzés volt meglőni az első gólomat, de még jobb volt, hogy megszereztük az első EWHL győzelmünket ma este. Nagyon izgatott vagyok a szezonnal kapcsolatban.

Results

Csapat1st2nd3rdT
DSE1012
MAC BP0448

Tedd közzé ezt a bejegyzést