Womens Hockey Team
MAC Budapest

Stacey Scott a mindennapokról és a Húsvétról

Az idei húsvét más volt, mint az előző években

Stacey Scott, aki bár első szezonját töltötte csapatunkban, nem volt idegen Magyarországon, hiszen nem ez volt az első alkalom, hogy Budapesten játszott a kanadai légiós. Stacey egy igazán hasznosnak mondható csapattag lett a MAC-nál, hiszen a kapu előtti tevékenysége kimagasló volt. Sajnos a sérüléshullámba ő is beleesett, így a szezon végi EWHL Final Four-on már nem tudott részt venni. Bár ő nem a szezon elején érkezett hozzánk, hanem időközben csatlakozott, 14 mérkőzésen 13 pontot szerzett csapatunknak, 8 gólt lőtt és 5 ízben szolgálta ki társait.

 

Mint már minden légiós társával, vele is készítettünk egy rövidke kérdezz-felelek interjút, amiben elmondta, Kanadában is szigorú korlátozások vannak a vírus miatt.

 

Hol laksz most? Mesélj a helyről, ahol élsz.

 

Londonban élek, Ontarióban. Az időjárás elég furcsa, pár napja például esett a hó. Ha jól tudom Budapesten most jó idő van.

 

Mi a helyzet most Kanadában? Milyen intézkedések vannak? Hogy viselkednek az emberek?

 

Csak a legszükségesebb üzletek és boltok vannak nyitva nálunk. Korlátozva van, hogy egyszerre hány ember lehet bent egy boltban. Ez egy kicsit szokatlan, de persze mindenki igyekszik betartani ezt a szabályt. Az anyukám nővér, apukám pedig bankban dolgozik, így mindketten járnak még dolgozni. Aggódom is értük, nehogy elkapják a vírust. A jelenlegi szabály szerint 2m távolságot kell tartania az embereknek egymás közt, és maximum 5 fő lehet egyszerre egy helyen. Szerintem mindenki komolyan veszi a szabályozást, akik tehetik otthon maradnak a családjukkal, akik pedig nem, azok betartják a korlátozásokat.

 

Hogy néz ki egy karanténban töltött átlagos napod?

 

Igazából semmi izgalmas. Általában megiszom a reggeli kávém és netflix-et nézek. Ezután elmegyek sétálni egyet a kutyámmal, majd elvégzem az otthoni edzésemet. Kiraktunk már egy csomó puzzle-t, ezenkívül pedig minden este kártyázunk vagy társasozunk a családommal. A barátaimmal face time-on tartom a kapcsolatot napi szinten. Ezenkívül tanulok a rendészeti vizsgámra.

 

Hogy telt a Húsvét nálatok? Van valamilyen szokás, amit tartotok?

 

Az idei húsvét más volt, mint az előző években. Normál esetben összeül az egész család, a nagymamámmal együtt. Idén sajnos a nagyi nélkül tartottuk a Húsvétot szűk családi körben. Az apukám minden Húsvétkor megsüt egy nagy pulykát, és tojáskereső játékot tart nekünk, ez idén sem maradt el. A testvérem kapott egy kiskutyát, ami húsvéti meglepetés volt, az egész család nagyon örült neki.

 

Mi az, amit a leginkább szeretsz Magyarországban, Budapestben?

 

Nem hiszem, hogy el tudnék szakadni Budapesttől. Budapest a kedvenc városom, imádom a város közegét, a hangulatát. Itt mindig történik valami. A Parlament és a Lánchíd látványa tényleg gyönyörű, de amit a leginkább szeretek Budapestben, azok az emberek, barátok, akiket itt ismertem meg.

 

Milyen volt a 2019/20-as szezonod a MAC-nál?

 

Bár későn csatlakoztam a csapathoz, nagyon hálás vagyok, hogy kaptam egy ilyen lehetőséget és befogadtak a többiek. Nagyon élveztem a szezont. Jó volt egy ilyen családi légkörnek a részese lenni. Örülök, hogy meg tudtuk mutatni, hogy ott a helyünk a top csapatok közt, annak ellenére, hogy ez volt az első szezonunk. Remélem, jövőre még jobbak leszünk.

 

Köszönjük Stacey-nek a helyzetjelentést, és kívánunk neki kellemes nyarat, jó egészséget a család minden tagjának!EWHL

SzezonCsapat
G
A
SOG
PIM
GP
P
19/20MAC BP6431101210
20/21MAC BP663541812
Összesen-121066143022

EWHL SC

SzezonCsapat
G
A
SOG
PIM
GP
P
19/20MAC BP116642
20/21MAC BP000000
Összesen-116642

OB I

SzezonCsapat
G
A
SOG
PIM
GP
P
19/20MAC BP213223
20/21MAC BP2213274
Összesen-4316497

Összesítés

Szezon
G
A
SOG
PIM
GP
P
19/208534121413
20/21884862516
Összesen161382183929

gümüşhane mutlu son