MAC Budapest

Women's Hockey Team

Svájc – Magyarország 4:1

IMG_0639
A házigazda Svájccal játszotta első mérkőzését a Kloteni négynemzet tornán a magyar női jégkorong válogatott. A továbbiakban még a német, valamint a francia együttessel mérkőznek meg.

A Svájc elleni mérkőzésre a szakmai stáb  Takács Zoé kapust, valamint Gondos Tamarát, Márton Lucát és Koncz Boglárkát hagyta ki a keretből. A kapuban Révész Zsuzsanna kezdte meg a szolgálatot.

I. Harmad

A kezdő korongbedobást követően az első kapura lövés a miénk volt, de ezt követően a házigazdák is veszélyeztették Révész kapuját. Nagy nyomást helyeztek ránk a svájciak, bődületes helyzet maradt ki a negyedik percben. Bár ellenfelünk támadott, mégis ők kerültek emberhátrányba, a bulit követően Huszák tudott veszélyes lenni a kapura. A következő támadásban azonban 2 az 1-es szituációban Garát-Gasparics passzolt Dabasinak, a kipattanót Garát-Gasparics értékesítette, ezzel megszerezve a vezetést együttesünknek (0:1). Jót tett csapatunknak a találat, ezután magabiztosan, több jó helyzetet is sikerült kialakítani ellenfelünk kapuja előtt. A tizenharmadik percben Alina Müller ugrott ki, a felső kapuvasat találta el. Báhiczki-Tóth Boglárka kisbüntetést kapott bottal akasztásért, a 17-dik percben, amit Ivana Maria révén érvényesíteni is tudtak a hazaiak (1:1)

II. Harmad

A második felvonás első felében bár be-be szorított minket ellenfelünk a harmadunkba, egetrengető lehetőséget azonban nem sikerült kialakítaniuk. Pázmándi 2 percet kapott akadályozásért a 13-dik percben, így újabb lehetőség nyílt a svájci alakulat előtt, de az első hátrányos sorunkon nem tudtak átgázolni, mint ahogyan a másodikon sem, így kihasználatlanul maradt az előny.  A tizennyolcadik percben Mayer Fruzsina mehetett pihenni két percre szabálytalan ütközés miatt, újabb lehetőség Svájc előtt.  Hatalmas 2 az 1-es lehetőséget védett Révész, ezt az előnyt sem tudták gólra váltani a hazaiak.

III. Harmad

A harmadik felvonás hatodik percében Németh Bernadett mutatott be egy szabálytalan ütközést, amit két perccel szankcionáltak a játékvezetők. A harmad addigi részében is a magyar térfélen folyt a játék, érett a gól svájci részről, a kiállítás utolsó másodpercében Alina Müller fonákkal emelt Révész kapujába (2:1). Ezt követően a támadó harmadban Kreisz Emma volt szabálytalan: 2 perc magas bottal való játékért. Ezzel az előnnyel nem tudtak élni a hazaiak. Mi is emberelőnyhöz jutottunk, Rossel követett el szabálytalanságot. Huszák előtt adódott hatalmas lehetőség, de nem tudott egyenlíteni. Több gyönyörű helyzetet is kidolgoztak mieink, de nem sikerült a gólvonal mögé juttatni. a korongot, a vas is a kapusnak segített. Szűk 3 perccel a harmad vége előtt Lara Stalder saját kipattanóját követően talált be a magyar ketrecbe (3:1). Két perccel a mérkőzés vége előtt a magyar kapitány lehozta a kapust, így hatan támadhattuk a svájci kaput. A házigazdák azonban egy üres kapus góllal Lisa Luedi révén 3 gólosra növelték előnyüket (4:1).

A mérkőzés legjobbjai: magyar oldalról kapusunkat, Révész Zsuzsannát, még a győztes csapat legjobbjának Ivana Maria Wey-t választották.

  • SUI - HUN 4:1

    (1:1,0:0,3:0)

  • GER - HUN
  • FRA - HUN

A keret

 

Kapusok: Németh Anikó, Révész Zsuzsa, Takács Zoé

 

Hátvédek: Taylor Baker, Balog Gréta, Faggyas Lilla, Kiss-Simon Franciska, Koncz Boglárka, Márton Adél, Mayer Fruzsina, Németh Bernadett, Odnoga Lotti

 

Csatárok: Báhiczki-Tóth Boglárka, Dabasi Réka, Garát-Gasparics Fanni, Gondos Tamara, Huszák Alexandra, Kreisz Emma, Márton Luca, Metzler Regina, Mozolai Berta, Pázmándi Zsófia, Rónai Alexandra, Strobl Lara, Szamosfalvi Petra, Torontáli Anna

 

A stáb

 

Pat Cortina szövetségi kapitány
Delaney Collins másodedző
Kis András másodedző
Budai Krisztián kapusedző
Gallyas Gabriella erőnléti edző
Dénes Veronika rehabilitációs edző
Tornyi Gábor felszerelés-menedzser
Speier Kálmán felszerelés-menedzser
Jasó Judit csapatvezető
Kaposi Dávid sajtó
Kolbenheyer Zsuzsanna szakági vezető

Tedd közzé ezt a bejegyzést