MAC Budapest

Women's Hockey Team

Torna győztes a MAC Budapest a Zurich Trophy-n

IMG_0726
A torna második napját úgy kezdte a csapat, ahogyan abbahagyta az előző estén, újabb győzelem a zsebben a kazah együttes ellen. A napi második ellenfél a Memmingen, nem titok, a tornagyőzelem volt a tét.

MAC Budapest - Aisulu Almaty 2:1

Kazah ellenfelünknek sikerült megszerezni a vezetést az első harmadban, Shirokova talált be Takács Zoé kapujába (0:1).

A második felvonásban emberhátrányos szituációban Huszák Alexandra tudott eredményes lenni Vendela Olsson átadásából, ezzel egalizálni az eredményt (1:1). A harmad vége előtt Gondos Tamara találatával sikerült átvenni a vezetést, Huszák és Olsson is pontot jegyzett (2:1).

A kazahok a záró felvonásban még a kapust is lehozták emberelőnyben, de találatot nem sikerült nekik bevinni.

A mérkőzés legjobbja MAC oldalon: Takács Zoé.

ECDC Memmingen - MAC Budapest 1:2

Az első felvonásban nem finomkodtak az ellenfelek, a Memmingen megsorozta Révész Zsuzsa kapuját. Szűk két perccel a harmad vége előtt emberelőnybe került csapatunk, voltak jól kidolgozott előnyös helyzetek, de találatig nem jutottunk el.

A második harmad elején Kassandra Roache talált be a német kapuba (0:1), de Gleissner bő egy perc múlva egalizálni tudott (1:1). Weiler Krisztina kiállítását követően, amit sikeresen kivédekeztünk, mi is emberelőnybe kerültünk, majd 5 másodperccel később újabb német kiállítást láthattunk, így 1:55-ig kettős emberelőnyben játszhattunk (volna). Bieke van Nes is kényszerpihenőre került, így maradt a szimpla előny 4 a 3-ban, azonban gól nem született.

Emberelőnnyel indult a záró felvonás csapatunknak, de gól ebből sem született. A 41-ik percben Rónai Alexandra átadásából Bieke van Nes tudott eredményes lenni, így újra megszerezve a vezetést (1:2). Huszák Alexandra két perces kisbüntetést kapott akadályozásért, megnyílt a lehetőség a német rivális előtt, akik többször is tudtak veszélyeztetni, azonban nem tudtak élni az előnnyel. Mindent egy lapra feltéve 39 másodperccel a mérkőzés vége előtt lehozta kapusát ellenfelünk, de nem tudott egyenlíteni. Ezzel a győzelemmel csapatunk első helyen zárta a Zurich Trophy-t.

A legjobb játékos díját Horváth Imola, a csapat kapitánya kapta MAC oldalról.

A mérkőzések végeredményei

  • MAC Budapest - SKP Bratislava 2:2
  • ZSC Lions - MAC Budapest 0:1
  • MAC Budapest - Aisulu Almaty 2:1
  • ECDC Memmingen - MAC Budapest 1:2

A torna helyezései

Tedd közzé ezt a bejegyzést