MAC Budapest

Women's Hockey Team

Túl a Zurich Trophy első napján

Képernyőfotó 2023-09-16 - 18.28.26
Csapatunk lejátszotta első két mérkőzését a svájci torna nyitónapján. Reggel az SKP Bratislava ellen kezdtek, majd késő délután a házigazda ZSC Lions következett.

MAC Budapest - SKP Bratislava 2:2

Az első harmadban szlovák riválisunk szerezte meg a vezetést: Balog Gréta kiállításából még nem tudtak előnyhöz jutni, azonban a játékrész vége előtt bő egy perccel Sulikova góljával 0:1-re módosították a mérkőzés állását.

A második felvonásban szintén egyenlő létszám mellett Nemcekova volt eredményes, így már kettőre növelve csapata előnyét (0:2).

A záró etap a MAC-é volt, először Huszák Alexandra talált be emberelőnyös szituációban (1:2), majd másfél perccel a végső dudaszó előtt Vendela Olsson egalizálta az eredményt (2:2).

A mérkőzés legjobbjának MAC oldalról Sophie Vandale-t választották.

ZSC Lions - MAC Budapest 0:1

A házigazda Lions elleni mérkőzésen a felek két harmadon keresztül csak szorongatni tudták egymást, találathoz egyik fél sem jutott, bár mindkét oldalon adódtak létszámfölényes szituációk.

A záró felvonásban Vendela Olsson kényszerült pihenőre, így sanszot adva a házigazdának, azonban Huszák Alexandra ki tudott ugrani, és a svájci kapu jobb aljába pattintotta a korongot (0:1). Bár az ellenfél még kapuslehozatallal is próbálkozott, az eredményen már nem tudott változtatni.

A mérkőzés legjobbjának MAC oldalról Révész Zsuzsát választották.

A torna vasárnapi programja:

  1. 09:00 MAC – ALMATY
  2. 11:00 BRAT – ZURICH
  3. 13:00 MEMM – MAC
  4. 15:15 ALMATY – BRAT
  5. 17:15 ZURICH – MEMM

Tedd közzé ezt a bejegyzést