MAC Budapest

Women's Hockey Team

VB első meccs, megvan a győzelem a franciák ellen

IMG_0347
Amennyire egyszerűnek tűnt, annyira nagyot kellett harcolnia magyaroknak az elit világbajnokság nyitányán a franciák ellen.

Franciaország ellen nyitott a magyar női válogatott a Bramptonban megrendezett „A” csoportos világbajnokságon. A nyitányon mieink kezdtek jobban, a hatodik percben Huszák Alexandra verte át a franciák kapusát, Lambertet (0:1). Jouanny kiállítása a harmad felénél lehetőséget adott számunkra, amit egy fantasztikus emberelőnyös játékkal Kiss-Simon Franciska és Mayer Fruzsina átadásából végül Metzler Regina váltott gólra (0:2).

 

A második játékrész elején a franciák még kettős emberelőnybe is kerültek, habár nem túl hosszú időre, de találatot nem sikerült elérniük, azonban 38-ik perc végén Dabasi Réka átadásából Huszák Alexandra meg tudta szerezni önmaga második, a csapat harmadik gólját (0:3).

 

A záró felvonásban ellenfelünk mindent egy lapra feltéve korcsolyázott ki, és ez gólokban is meglátszott. Alig három perccel a kezdő bedobás után Duvin fordult be, és találta el jól a kaput (1:3). A 49-ik percben Locatelli lőtte el jó ütemben a korongot takarásból, így Németh Anikónak, aki egyébként a meccsen végig tisztesen helyt állt, esélye sem volt megfogni a korongot (2:3). Rozier nem segített a csapatának, az 53-ik percben Pázmándit lökte palánkra, amit a játékvezetők hosszas videózás után egy 5+20 perces büntetéssel jutalmaztak. Nagy érvágás volt ez a franciáknak, hiszen a második találattal látótávolságba került a mérkőzés döntetlenre mentése. Dabasi Réka azonban ezt teljesen máshogyan gondolta, Huszák Alexandra és Kiss-Simon Franciska átadásából negyven másodperc alatt használta ki az emberelőnyt (2:4). A mérkőzés vége előtt szűk két perccel a franciák lehozták Lambertet, de találat már egyik oldalon sem született.

 

Végeredmény: FRA 2:4 HUN

A mérkőzés magyar legjobbja: Huszák Alexandra

 

Mieink szombaton, 8-án a svédek ellen folytatják az „A” csoportos világbajnoki szereplést, magyar idő szerint 17:00-kor, amit az M4Sport élőben közvetít majd a tervek szerint.

 

Ha ez nem lenne elég, valami egészen elképesztő dolog is történt a jégcsarnokban. Az csak egy dolog, hogy aki nem tudta hol játszódik a világbajnokság, az könnyen eltévedhetett, hiszen megannyi szurkoló látogatott ki, és hazai hangulatot teremtettek lányainknak. De ami a meccs végén történt…!? Nincsenek szavak!

 

 

Tedd közzé ezt a bejegyzést