MAC Budapest

Women's Hockey Team

Véget ért az egy hetes válogatott felkészülés

4_9098

A Lisa Haley vezette magyar delegáció augusztus 23-án kezdte meg az újabb felkészülést a kanadai A csoportos világbajnokságra. A válogatottban megannyi játékos képviselte klubunkat, valamint az edzői stábban Kis András, az EWHL csapat vezetőedzője, valamint Budai Krisztián, kapusedző is kivette a részét a munkából.

 

A szövetségi kapitány az MJSz kérdésére elmondta, nem csalódott a Dániától elszenvedett két vereség miatt, hiszen a felkészülés volt a lényeg, nem az eredmények:

 

Keményen dolgoztunk, hosszú napok voltak, több edzésessel és sok megbeszéléssel. Ezzel együtt még a hét végén is jól teljesítettek a lányok, sőt ekkor a legjobban, ezt szeretnénk majd a vb-n is látni. Foglalkoztunk az étkezési, alvási, mentális tanácsokkal is, annyi információt igyekeztünk átadni nekik, amennyit csak lehet, hogy ezek segítségével a legjobbat nyújthassák. Jól fogadták ezeket, és izgatottan várom, hogy meddig juthatunk együtt.

 

Természetesen Kis Andrást is megkérdeztük, ő hogyan látta a felkészülés hetét, milyen gondolatokkal zárta ezt a felvonást:

 

Hasznos volt az edzőtábor és a felkészülési mérkőzések is. Sokat tanultak a lányok, nagy hangsúlyt helyeztünk a mentális felkészültségre is, valamint az új játékelemek elsajátítása is folytatódott lépésről-lépésre. A lejátszott két mérkőzés között is tapasztalható volt a fejlődés, mind a szituációk felismerése, mind azok alkalmazása is jobban ment a szombati mérkőzésen. Büszke vagyok a MAC-os lányokra, mindenki jól teljesített és próbálta a legjobbját nyújtani, a szövetségi kapitány is jó visszacsatolást adott róluk. Remélhetőleg a következő összetartáson is legalább ennyi, vagy több játékosunk fogja képviselni klubunkat.

 

Gratulálunk az egész válogatottnak és természetesen a stábnak is a sikeres felkészüléshez! Most azonban vissza a hétköznapokhoz, hiszen szeptember 18-án kezdetét veszi az EWHL SuperCup első tornája Ingolstadtban, melynek mérkőzéseit és az információkat itt megtaláljátok!

 

 

Kiemelt fotó: Szűcs Attila/MJSz

Kayseri escort

Tedd közzé ezt a bejegyzést