MAC Budapest

Women's Hockey Team

Rózsaszín október a MAC Budapest Marilyn csapatánál!

rozsaszin_mez

Rózsaszín október.

Október hónapban nemzetközileg is kiemelt figyelmet kap a mellrák elleni küzdelem, melyhez a MAC Budapest női jégkorong csapatával – kiemelt szponzorunkkal, a Jégvilág 2004 Kft-vel és a Ti segítségetekkel – szeretnénk mi is csatlakozni, illetve segíséget nyújtani. Október hónapban rózsaszín mezben és sportszárban játsszuk a mérkőzésinket, a hónap végén pedig elárverezzük mezeinket, és az így befolyó összeget az Emlőrák Gyógyításáért Alapítvány számára adományozzuk. A DEBL és U25-ös csapataink a fejvédőjükön fogják viselni a rózsaszín szalagot ábrázoló matricát, mely ezt a kezdeményezést hivatott szimbolizálni.

Az Emlőrák Gyógyításáért Alapítványt 26 évvel ezelőtt alapította az Uzsoki Utcai Kórház Onkoradiológiai osztályának két Főorvosa:

A cél az egyre gyakrabban és egyre fiatalabb korban jelentkező emlőrákos hölgyek testi és lelki támogatása volt. Azóta a figyelmet kiterjesztettük az önvizsgálat és szűrés fontosságára is. Igyekszünk mind szakmai,mind laikus fórumokon információkat terjeszteni ennek a kérdésnek a fontosságáról. Szeretnénk elérni,hogy már tinédzser korban, akár iskolai oktatás keretein belül is felhívják a figyelmet a nők leggyakoribb rosszindulatú betegségére, illetve szeretnénk elérni,hogy a nők rutinjává váljon az önvizsgálat és szűrés. Ennek érdekében egy oktatási programot indítottunk a védőnők és házi orvosi asszisztensek számára,melyet eddig elsősorban az AVON finanszírozott. Évente 3-5 egy napos oktatást tartunk az ország különböző régióiban az Uzsoki Utcai Kórház Onkoradiológiai osztályának orvosai,nővérei és pszichológusai segítségével. Ezen kívül számos eszközadománnyal támogatjuk az onkológiai osztályok munkáját és igyekszünk minél többször a betegek számára találkozókat szervezni,ahol beszélgethetnek sorstársaikkal és orvosainkkal a megválaszolatlan kérdések letisztázására.

Szeretnénk hangsúlyozni a megelőzés és az önvizsgálat fontosságát ezért létrehoztunk egy mobil alkalmazást  https://emlorakalapitvany.eoldal.hu/cikkek/mobil-alkalmazas-onvizsgalathoz-.html

Természetesen lehetőség van közvetlenül is segíteni az alapítvány munkáját.

Alapítványunk szerény anyagi háttérrel rendelkezik, így – bár igyekszünk a lehetőségekből a maximumot kihozni – sajnos számos projekt vár még megvalósításra.

Lelkesek és elkötelezettek vagyunk céljaink mellett, de a mai pénzorientált világban, ez sokszor kevés. Céljaink megvalósításához ezért, nagy örömmel fogadjuk pénzbeli, tárgyi és egyéb adományaikat. Minden forint számít!

Számlaszám: K&H Bank Zrt. 10409015-90112399

Örömmel fogadunk pl. számítógépet, ingyenes teremhasználati lehetőséget, nyomdai szolgáltatásokat, díjmentes reklámlehetőséget, szépészeti és egészségmegőrzést segítő gépeket, eszközöket, melyekkel a rehabilitációt betegeink számára megkönnyíthetjük stb.

Minden női családtagot rá kell venni, hogy amikor teheti, legalább évente 1 alkalommal menjen el és vizsgáltassa meg magát. A friss eredmények azt mutatják, már nem csak az idősebb korosztály veszélyeztetett, egyre több fiatal lány, anya szervezetében diagnosztizálják ezt a betegséget.

Az akciónk célja nem csak az adománygyűjtés, hanem az is, hogy felhívjuk a férfitársaink figyelmét, hogy a velünk együtt élő nők igen is figyelemre és segítségre szorulnak. Sokszor a szégyenérzet, a félelem erősebb és nem jelentkeznek a vizsgálatra, csak akkor, amikor már késő…

Tedd közzé ezt a bejegyzést