MAC Budapest

Women's Hockey Team

2022/2023

2022/2023

EWHL

 

Minden kétséget kizáróan az ezüstérmek évét írtuk a MAC EWHL csapatánál. Három bajnokság, három döntő, három ezüstérem. A szezon az EWHL Szuperkupa sorozattal kezdődött, aminek csoportkörét sikerrel vettük, így jöhetett a final four, ahol először az SKP Bratislava együttesével találkoztunk, majd a döntőben a Hokiklub Budapest következett. Kísértetiesen hasonlított az EWHL az előzőhöz, hiszen miután kétszer legyőztük a KEHV Lakers együttesét, a final four-ban ugyancsak a pozsonyi együttessel mérkőztünk meg. Rajtuk ismét sikerült túljutni, de a döntő ismét nem a miénk lett. A magyar OB I-es bajnokságban is a Hokiklub Budapesttel játszottuk a két nyert mérkőzésig tartó párharcot, ahol először alul maradtunk, majd a második mérkőzést magabiztosan tudtuk hozni a budapesti riválisokkal szemben. A mindent eldöntő találkozón azonban folytatódott a sorminta, a HKB bezsebelte az aranyat. Mindent összevetve egy sikeres szezont tudhatunk magunk mögött, aminek végén három év közös munka után Kis András sokak meglepetésére bejelentette a csapattól való távozását.

 

Kapusok: Németh Anikó, Takács Noémi Zoé

 

Hátvédek: Vendela Olsson, Fecske Maja, Jelena Grkovic, Koncz Boglárka, Németh Bernadett, Pártos Réka

 

Csatárok: Balog Gréta, Olivia Atkinson, Bieke van Nes, Rónai Alexandra, Gondos Tamara, Horváth Imola, Báhiczki-Tóth Boglárka, Józsa Orsolya, Kárpáti Karina, Melissa Bieman, Kassandra Roache, Jókai-Szilágyi Kinga

 

Szakmai stáb: Kis András (vezetőedző), Papp Dániel (másodedző), Budai Krisztián (Kapusedző), Gallyas Gabriella (erőnléti edző, fizioterapeuta és rehabilitációs edző), Urbán Renáta (csapatvezető), Marton Tibor (GM), Keresztes Zsolt (equipment manager), Fodor János (media manager)

 

DEBL & U25

 

A csapatok irányítására Kiss Andrea mellett a 22/23-as szezonban az EWHL-ben is szereplő Rónai Alexandra is megbízást kapott, így a női csapat élén két női edző állhatott a kispadon. A tavalyi szezon végén bezsebelt DEBL arany joggal tette fel a mércét erre a szezonra, persze azt nem szabad elfelejteni, hogy megannyi személyi változás történt a játékos keretben az előző évhez képest. Az osztrák bázisú DEBL bajnokságban mieink magabiztosan jutottak a rájátszásba, ahol két mérkőzésen dőlt el a final fourba jutás sorsa, amit a Hokiklub Budapest ellen kellett megvívnunk. Ezt az akadályt a HKB vette jobban, de megnehezítettük a továbbjutásukat. Az első mérkőzésen 2:1 arányban nyertek, a második mérkőzés pedig döntetlen lett, így összesítésben ők jöttek ki jobban a párharcból, számunkra elúszott a final four az osztrák ligában. A magyar női U25-ös bajnokság „A” csoportjában az elődöntőben a székely ACS FOX együttesét fogadtuk a Kisstadionban. Az első találkozót hosszabbítás után 3:2-re, míg a másnapit rendes játékidőben 3:1-re nyertünk meg. A döntőben (a változatosság kedvéért) a Hokiklub Budapest következett két nyert meccsig tartó párharcban. A Tüskesátorban először a HKB, majd a Kisstadionban mi tudtunk diadalmaskodni, a mindent eldöntő találkozó a Kisstadionban került megrendezésre, ahol 4:2 arányban kerekedtünk felül ellenfelünkön, ezzel megnyerve a 2022/2023-as első helynek járó trófeát és érmeket.

 

Kapusok: Nagy Eszter Rebeka, Takács Noémi Zoé

 

Hátvédek: Balog Gréta, Gál Emma, Hajdu Lili, Kotsis Liza, Köles Kata Judit, Lázár Csenge, Marjai Zsófia, Simon Bíborka, Szongoth-Szlaby Gyöngyi, Tolnai Hanna Liliána, Tóth Kata Szilvia, Vass Szonja Liza, Weiler Krisztina

 

Csatárok: Csiszer Sarolt Anna, Csiszér Tímea, Farsang Noémi Eszter, Hamrák Vanda, Horváth Nikol, Józsa Orsolya, Kárpáti Karina, Köpe Szidónia, Krivi Krisztina Rita, Langer Anna Irma, Losonci Zsófia, Paska Veronika, Simon Viktória, Svajda Viktória Bernadett, Tóth Flóra, Urbán Renáta, Torontáli Anna Karin, Buzás-Gegesy Boglárka,

 

Szakmai stáb: Kiss Andrea (vezetőedző), Rónai Alexandra (másodedző), Urbán Renáta (csapatvezető), Marton Tibor (GM), Fodor János (media manager)

 

Inline

 

Sikerült a címvédés. Talán így lehetne legjobban jellemezni a 22/23-as szezon utáni Inline tornát. Három felvonásban került megrendezésre a torna, az első körben nem sikerült részt vennünk, így a második, valamint a döntő körre került a hangsúly. Az első felvonásban öt mérkőzésből négyet sikerült abszolválni, így jó eséllyel mehetett csapatunk a záró etapra, ahol az FTC-Telekom ellen kellett elődöntőt játszani. A döntő tornán minden mérkőzést egy góllal sikerült megnyerni, amit annyira magabiztosnak nem lehet mondani, de legalább sikerült. A döntő mérkőzésen az Angels együttese ellen léphettek pályára mieink a Bregyó Sportközpontban, ahol szintén egy egygólos győzelemmel, de sikerült behúzni idén is az aranyérmet.

 

A MAC Budapest összeállítása: Csiszer Sarolt, Csiszér Tímea, Farsang Noémi, Fecske Maja, Kordisz Ildikó, Köpe Szidónia, Losonci Zsófia, Németh Anikó, Németh Bernadett, Tolnai Hanna Liliána, Szabó Fruzsina.