MAC Budapest

Women's Hockey Team

Két mérkőzéssel ért véget a júniusi válogatott felkészülés

IMG_3675

Az „A” csoportos elit világbajnokságra készülő női válogatott 21-én, hétfőn kezdte meg az augusztusi világbajnokságra való júniusi edzőtábort, ahol két mérkőzést játszott Franciaország válogatottjával.

A csütörtöki, első mérkőzésen 3:5 arányban maradtunk alul ellenfelünkkel szemben, azonban a pénteki játéknap hatalmas változást hozott mind a játék képében, mind pedig eredmény tekintetében, 1:0-ra sikerült legyőzni riválisunkat.

A mérkőzésekről és a felkészülésről Rónai Alexandrát, valamint a válogatottban frissen debütált Baker Taylort kérdeztük.

Alexa, hogyan értékelnéd a júniusi felkészülést, mire fektettétek a legnagyobb hangsúlyt?

Összességében egy jó tábort zártunk, nagyon jó volt a csapatösszhang. Az edzéseken minden taktikai elemet átvettünk, amit utána próbáltunk átvinni a mérkőzésekbe is.

Milyen volt a franciák elleni két mérkőzés? A második meccs meglehetősen jobban sikerült, ez minek volt köszönhető?

Az első mérkőzésen sajnos alul maradtunk, az első gól után picit összeesett a játékunk, mindenki egyedül akarta megoldani a problémát, nem követtük a taktikát. A záró felvonásban bár tudtunk kozmetikázni az eredményen, de ez nem volt elég a győzelemhez. A második meccs előtt kielemeztük az előző nap történteket és mindenki maximálisan odatette magát. Mindenki elvégezte a saját feladatát, jól védekeztünk, és ha esetleg hiba is csúszott a dologba, akkor kapusunk ott volt, és védett. A mai siker az igazi csapatmunkának tudható be.

Taylor, milyenek voltak az első mérkőzéseid a magyar válogatottban? Milyen érzésekkel tölt el, hogy gólt is tudtál szerezni?

Ez a tábor nekem egy felejthetetlen élmény volt. Nagyon örülök a lehetőségnek, hogy egy ilyen csapatban, nemzetközi szinten játszhatok, az pedig egy teljesen szürreális élmény, hogy még gólt is tudtam szerezni.

Sokat kellett gondolkoznod a válaszon, vagy ez egy könnyű döntés volt?

Mondanom sem kell, mikor megkerestek ezzel a kérdéssel, lehetőséggel, a másodperc tört része alatt már meg is volt a döntésem.

İzmir escort

Tedd közzé ezt a bejegyzést